Yapımcı Firma(lar):Demiurge Studios
Dağıtıcı Firma(lar):Ubisoft
Oyun Türü:2D Side-Scroller, Action-Adventure, Shooter
Platformlar:PC, Xbox360, Playstation 3
İnceleme

 

Oyunumuz bağımsız bir firma Demiurge Studios’un ürünü olmakla birlikte dağıtımcılığını kulağımıza çok tanıdık gelen bir isim Ubisoft üstlenmiş. Eğer  side-scrolling oyunlarını seviyorsanız bu oyun sizi alıp robotların diyarına götürebilir.

 

Robotların işgal ettiği bir dünyada karakterimiz hayatta kalmayı başarmış. Hiç kimseye bulaşmadan günlük hayatına devam ederken robotlar kahramanımızın karavanına saldırarak onun canını çok sıkıyorlar. Bunun üzerine kahramanımız robot avına başlıyor.

Karavanımız bizim planlarımızı yaptığımız, üstümüzü değiştirdiğimiz ve silahlandığımız kısım olarak tasarlanmış. Klasik olarak “primary” ( birincil), “secondary” (ikincil) olarak iki farklı silah kullanabiliyoruz. Birincil silahlarımız mermi sayısı olarak sınırsız ve otomatik silahlar, alev püskürten silahlar vb. kullanabiliyoruz. İkincil silahlarımız daha çok patlayıcı silahlar olarak tasarlanmış ve sınırlı sayıda kullanabiliyoruz. Bunun yanında kafamıza takabileceğimiz ekipmanlar, sırtımıza alabileceğimiz çantalar ve çeşitli pantolonlar bulunuyor. Robotları öldürdüğümüzde çıkan ufak dişliler para olarak kullanılmış ve bu ekipmanlar o dişlilerle alınabiliyor. Level (seviye) sistemi ile açılan her yeni silahın hasar, isabet, atış hızı olarak farklı özellikleri bulunuyor. Ayrıca üstümüze alabildiğimiz her ekipman bize farklı özellikler kazandırıyor. Sağlığımız azaldığında bir bira açıp içiyoruz. Oyunun en sevdiğim kısımlarından birisi de bu olsa gerek. Oyun co-op (çoklu oyuncu) olarak dört kişiyle de oynanabiliyor.

Oynanabilirlik açısından basit bir oyun olmuş. Mouse ile istediğimiz yere ateş ediyoruz, w,a,s,d tuşları yön tuşları olarak kullanılmış, boşluk tuşu zıplamak için, sağ tuş el ile saldırı için kullanılmış. Oyuna ilk başladığımız andan itibaren fazlasıyla robot katlediyoruz. Her bölümde robotların sayısında ve size verdiği hasarda artış oluyor. Ufak robotlar size her taraftan akın halinde geliyor ve siz onlardan kurtulmaya çalışıyorsunuz. Bölümlerin sonlarındaki büyük robotları (Boss) yok etmek ise biraz basit olmuş.

Sonuç olarak oyun ilk başlarda bana çok fazla zevkli gelse de ilerleyen bölümlerde hep aynı tür robotların sadece sayılarının ve verdiği hasarların artarak tekrar tekrar gelmesi monotonluğa sebep olmuş. Değişen sadece mekan ve üstünüze aldığınız ekipmanlar olmuş. Sizi fazla oyalayabilecek bir oyun olduğunu sanmıyorum.