Yapımcı Firma(lar) : Crytek Kiev

Dağıtıcı Firma(lar) : Tencent Holdings / Nexon / mail.ru

Tür : MMO , FPS

 

İnceleme

Crytek’ten bedava oyun zevki

Her seferinde FPS anlayışına yeni bir anlayış getiren Crytek, bu sefer ücretsiz oyun sektörünü vurdu. Yaklaşık iki yıl önce duyurulan Warface, ücretsiz bir FPS’ye göre oldukça kaliteli. Peki, altında Crytek imzası bulunan Warface , diğer FPSler ile karşılaştırıldığında ne kadar başarılı? Bize yetebilecek mi? Gelin birlikte bir göz atalım.

2010’da Cevat Yerli’nin duyurduğu Warface için bize büyük sözler verilmişti. Örneğin her sisteme uyumlu olacağı ve Crysis’e benzer olacağı söylenmişti. Oyuna ilk girdiğimizde verilen bu sözlerin tutulduğunu açıkça görüyoruz. Oyunda sistem gereksinimi inanılmaz seviyede az ve oynanabilirlik bir o kadar rahat. Ayrıca oyunda Crysis öğelerine rastlamak mümkün. Bu konuda Crytek ve Cevat Yerli’yi kutlamak lazım. Sistem gereksinimlerinden bahsettik. Sıra geldi oyunun içeriğine. Oyun, Co-op ve Versus olmak üzere iki bölümden oluşuyor. Versus bölümü Battlefield ve Modern Warfare 3’ten bildiğimiz oyun modlarını diğer oyunculara birlikte oynayabiliyoruz. Co-op bölümünde ise şimdilik üç farklı görev mevcut. Bunlardan birisinin Tutorial olduğunu hatırlatalım. Co-op modunda beş arkadaş toplanıp yapay zekaya karşı savaşıyoruz. Belirli bir yere geldikten sonra karşımıza bir boss çıkıyor. Onu öldürüp helikoptere ulaşıyor ve yeni savaş bölgelerine gidiyoruz. Yapay zekadan bahsetmişken, Warface’in yapay zeka düzeyi Crysis 2’nin yapay zekasına oranla çok daha iyi gözüküyor. Öyle ki bir bölümü geçmek için saatlerce uğraşmanız gerekebiliyor.

Bunun dışında her görev sonunda yönlendirdiğimiz karakterleri başları önde veya başları dik şekilde poz verirken görüyoruz. Bu görüntü, görevde başarılı olup olmamamıza dayanıyor. Ancak oyunda bu kareyi görmeye alıştığınızda yüzünüzde bir gülümseme beliriyor. Ben bunu oyunun bir başarısı olarak değerlendiriyorum. Çünkü oyun eğlence odaklı ve görevde başarısız olsak bile arkadaşlarımızla eğlenebiliyoruz. Bu arada oyunda Origin veya Steam stili bir sosyal ağ mevcut. Sosyal ağ bölümünden arkadaşlarımızla oyun içinde konuşabiliyor ve onların oynadıkları sunuculara bağlanabiliyoruz. Aslında Warface’i bir oyuna benzetmemiz gerekseydi ben Battlefield’a benzetirdim. Çünkü oyun modları, oyuncu seviyeleri ve benzeri özellikler oldukça yakın tasarlanmış. Ancak oyunu Battlefield ve Crysis’ten ayıran en büyük özellik kendi karakterimizi tasarlıyor olabilmemiz. Şu anda pek detaya giremiyoruz. İleride girebileceğimizi pek sanmıyorum ancak kendi kıyafetimizi baştan aşağı ayarlayabilmek oyunculara sunulan güzel bir ayrıcalık. Ancak burada Crytek biraz çıkarcı davranmış ve VIP üyelik için oldukça güzel kıyafetler tasarlamış. Tabi ki bunlara ulaşmak için belirli bir ücret ödememiz gerekiyor. Bunun dışında oyunda oynadığımız her bölümün sonunda belirli bir para alıyor ve bunu markette eşyalar için harcayabiliyoruz.

Sonuç olarak Warface, ücretsiz FPS sektörü için büyük bir yapım. Ancak eğer para ödeyecek durumunuz varsa ve bilgisayarınız uygunsa Battlefield 3 alıp oynamanızı tavsiye ederim. Bugünlük bu kadar, yakın zamanda yeni incelemelerimle görüşmek üzere.İyi oyunlar…

 

Galeri için Tıklayınız