Riot Games Türkiye Ofisi’nden yapılan açıklamayla birlikte yeni sezonda Türkiye Şampiyonluk Ligi’nde bazı değişiklikler yaşanacak. İlk olarak ligin oynanış formatı değiştirildi. Bo2 üzerinden oynanan karşılaşmalar artık Bo1 olarak oynanacak. Böylelikle takımların beraberlik almasının önüne geçilecek. Ancak maç sayısı yine aynı tutulacak. Bu da sezon boyunca takımlar birbirleriyle dört kere karşılaşacaklar.

Bunun yanı sıra PlayOfflar’a yükselmeyi başaran takımlar artık küme düşmeyecek. Üst lige çıkma konusunda da değişiklik yapıldı. Yükselme Ligi’nde Şampiyon takım direk lige yükselirken, ikinci ve üçüncü olan takım, Şampiyonluk Ligi’nin yedincisi ile çift elemeli sistem üzerinden oynayacaklar ve kazanan taraf üst lige yükselecek. Şampiyonluk Ligi sonuncusu ise doğrudan bir alt lige düşecek.

Bir diğer değişiklik de takımların kadro sayısına geldi. Yapılan açıklama ile birlikte takımlara yalnızca bir adet yedek alabilme izni verilecek ve bu oyuncu genç ve gelişime açık oyuncu olacak. Lig dokuz hafta sürecek. Gelecek sezon ligde 8 takım yer alacak. Ancak 2019 sezonu ile birlikte 10 takıma geçileceği belirtildi. Değişikliklerle ilgili ayrıntılı bilgiler için buraya göz atabilirsiniz.

Lig değişiklikleri özeti

Lig değişiklikleri özeti