Kurulduğu ilk sezonda League of Legends Türkiye Büyük Finali’nde şampiyon olarak bir ilke imza atan 1907 Fenerbahçe, aynı zamanda Worlds 2017’nin ana gruplarına kalma başarısı da göstermişti. Dünya Şampiyonası’nda şampiyon olan Samsung Galaxy’e karşı oynadığı oyun dışında pek varlık gösteremeyen ekipte yeni sezon için kadro çalışmaları da başladı.

İlk profesyonel sezonunda büyük bir baskının altından kalkan ve gösterdiği performans ile herkesin beğenisini kazanan destek rolü oyuncusu Bahadır “JAPONE” Çolak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile takımdan ayrıldığını duyurdu. Japone’un yerine gelmesi muhtemel isimler olarak Mustafa “Dumbledoge” Kemal Gökseloğlu ve Onur “Zergsting” Ünalan’ın isimleri kuvvetle anılıyor. Bir diğer ayrılık haberi de takımın ormancısı Kang “Move” Min-su’dan geldi.

Takıma katıldığı dönemde taraftarların soru işaretleri ile baktığı isim, sezon boyunca ve finalde gösterdiği performans ile gönüllerde taht kurmayı başaran Move vize problemleri nedeniyle Worlds 2017’de takımını yalnız bırakmıştı. Yeni sezon için takımla sözleşme uzatmayan Move da takımla yollarını ayıran isimlerden biri oldu.

Takımın en önemli oyuncularından biri olan ve geçtiğimiz sezonun MVP’si seçilen orta koridor oyuncusu Kim “Frozen” Tae-il ise taraftarların gönlüne su serpen açıklamalar yaptı. Move ile yolların ayrıldığını duyuran Frozen, Move’un yerine gelecek bir Koreli ormancı arayışında olduğunu belirtti. Aynı zamanda da kendisi de 1907 Fenerbahçe ile olan sözleşmesini uzattığını söyleyerek taraftarları sevindirdi.