Oyunlarda alabileceğimiz en büyük haz gerçek olmayan bir şeyi bize oldukça büyük bir realiteyle yansıtılması. O sırada yaşadığımız evreni tamamen unutup oyunun dünyasında buluyoruz kendimizi. Sınırların olmadığı geçmişi tamamen hayali zaman zaman gerçekler çerçevesinde yaşamak hepimizin hayalidir.

Mısır gibi harika ve mitolojik bir geçmişe sahip olan ülke, bir sürü yer görme ve o zamanın esrarengiz havası hissetme açısından video oyunları için her zaman kusursuz bir tema olacaktır. Bu listedeki konumuz ise sadece mitolojik geçmişini değil aynı zamanda Mısır’ın farklı tatlarını deneyim edebileceğiniz bazı oyunlar

 

Assasin’s Creed: Origins

2017 senesinde PC, Xbox One, PS4 için çıkış yapan Assasin’s Creed: Origins seriye yeni bir soluk getirmeyi başardı. Oyunda, Assasin’s Creed oyunlarından alışık olmadığımız şekilde daha kaliteli yan görevler var böylece sizi oyundan koparmamayı başarıyorlar. Bunun yanı sıra oyunun en büyük artılarından birisi olan açık dünya üzerinde de durmakta fayda var. Açık dünya konusunda oldukça detaylı bir yol izlemişler üstelik gözünüzün alabildiği her yeri gezebiliyor,  piramitlerin üstüne tırmanma şansına sahip olabiliyorsunuz. Bunların yanı sıra oyunun yapay zekasının kötü oluşu ve şahsen benim başıma gelmeyen ama birçok oyunun başına geldiğini söylediği görüntü hataları tarzında şeyler oyunun eksileri olabilir.

 

Cleopatra

Cleopatra serisi 2000’li yıllarda boy göstermiş bir seri olsa da günümüzdeki çoğu şehir inşa etme oyunlarında kullanılan yaygın dinamiklere sahip. Bu noktada Cleopatra serisini özel yapan şey de Mısır Mitolojisini başarılı yansıtışı ve o zamanın medeniyetini tekrardan yaşatması olsa gerek. Cleopatra ile yeni Mısır şehrinizi kurabilir ve kendi kurallarınızla yönetebilirsiniz.

 

Call of Duty: World at War ll

Listedeki iki oyun Mısır’ın fazlasıyla geçmiş yüzüne bakarken Call of Duty: World at War ll Mısır’ın ikinci dünya savaşındaki zamanlarına iniyor. Oyun her ne kadar dönemine uygun olmayan yapılar olduğuyla eleştirilse de Mısır teması yeri geldiğinde oldukça başarılı şekilde aktarılmış. Ayrıca oynanış esnasında atmosferi sizi oyunun içine sürüklemesi de oyunun büyük artılarından birisi. Eksilerinden de bahsetmek gerekirse yersiz ve klişeleşmiş müzikler, kalitesiz ses efektleri kullanılmış. Bunların yanı sıra oyunda yeterli miktarda içerik olmadığını söylemek de yanlış olmayacaktır.

 

Overwatch

Birinci şahıs görüş açılı başarılı bir nişancı oyunu olan Overwatch’da oyuncuları Mısır’a götürmesiyle popüler bir oyundur. Blizzard Entertainment, Temple of Anubis haritasını hazırlarken Mısır’da bir şehir olan Cario civarlarından esinlendiğini dile getirmiştir. Oyunda harita oldukça gizemli duvar yazılarına, yerin altına kurulmuş faaliyetlere sahiptir.

 

Tomb Raider

Bir yerde zengin tarihi içerik ve uçsuz bucaksız efsaneler varsa bilin ki oradan Lara Croft geçmiştir. Yayınlandığı tarih olan 1996’dan bu yana Lara Croft sayısız ülke ve tarih gezdi ve tabi ki bunların arasında Mısır da var. Tomb Raider seri olarak oldukça köklü bir yapım olmakla beraber değindiği hikayesi de her seferinde bizi daha çok içine çekmeyi başarıyor. Son oyun her ne kadar önceki oyunun kopyası olsa da biz Tomb Raider serisinin dersini aldığını ve sonraki oyunlarında başarıyı tekrardan yakalayacağına inanıyoruz.