Sonuç olarak korktuğumuz başımıza geldi. Söylentiler halinde yayılan E3 iptalinin ardından resmi açıklama geldi. Devolver Digital‘in yayınladığı açıklamadan sonra E3 iptali hakkında oldukça fazla söylenti dolanıyordu. Resmi açıklamayı en yakın zamanda yapacaklarını söyleyen ENTERTAINMENT SOFTWARE ASSOCIATION, E3 sitesi üzerinden makaleyi yayınladı:

Hayranlarımız, çalışanlarımız, katılımcılarımız ve E3 ortaklarımızın sağlığı ve güvenliği konusunda dikkatlice bir görüşme yaptıktan sonra E3 2020 etkinliğini iptal etme kararı aldık.

COVID-19 virüsü ile yayılan büyük endişelerin artmasının ardından, daha önce benzeri görülmemiş bu küresel durum karşısında, en iyi yolun bu olduğunu düşündük. Hayranlarımız ve destekçilerimiz için bu etkinliği düzenleyemediğimiz için çok hayal kırıklığına uğradık. Ancak bugün aldığımız bilgilere dayanarak bunun doğru karar olduğunu biliyoruz.

Bununla birlikte ENTERTAINMENT SOFTWARE ASSOCIATION, Haziran ayında, oyun haberlerini ve duyurularını dijital ortamdan sunmak için çalıştıklarını söyledi. Aynı zamanda Microsoft, Devolver Digital ve Ubisoft‘un dijital ortamdan etkinliği yapacağını biliyoruz.

Tam kesin olmasa da bir kötü haber ise; Warner Bros. Games ilk defa bu yıl E3‘e katılmayı düşünüyordu. Muhtemelen etkinlikte Batman, Harry Potter ve Rocksteady‘nin yeni oyunu hakkında bir konferans düzenlemeyi planlıyorlardı . Maalesef bu gidişle bütün dev organizasyonların iptal olması ihtimali mevcut.