Riot Games Türkiye Ofisi, gelecek sezon gerçekleştirilecek olan Yükselme Ligi ile ilgili olarak yeni format değişikliğini duyurdu. Resmi siteden yapılan açıklamaya göre Yükselme Ligi de profesyonel bir yapıya taşınacak.

İlk olarak Türkiye Yükselme Ligi’nde altı takım yer alacak. Üç takım ön elemelerden katılırken, üç takım da geçen sezondan ve Türkiye Şampiyonluk Ligi’nden düşen takım olacak. Ön elemeler için dört hatalık bir turnuva serisi düzenlenecek.

Her hafta ilk on altıya girmeyi başaran takımlar puanlar kazanacak. Dört hafta sonunda puan sıralamasında ilk üçe girmeyi başaran takımlar Yükselme Ligi’ne katılmaya hak kazanacak.Diğer takımlar ise Türkiye Şampiyonluk Ligi’nden düşen Beşiktaş.OyunHizmetleri, Şampiyonluk Ligi’ne Yükselme Serileri’nde kaybeden takımlar Team Turquality ve Çilekler olacak.

Yükselme Ligi 2017 ile birlikte tekrardan lig formatına kavuşuyor. Beş haftalık süreç boyunca takımlar birbirleriyle iki kez karşılaşacak şekilde maçlarını oynayacak. İlk dört sırayı alan takımlar Yükselme Ligi Finalleri’ne yükselecek.

Ayrıca Yükselme Ligi’nde yer alacak olan her altı takımın tüm oyuncuları da sözleşmeli oyuncu olmak zorunda olacak. Böylelikle Yükselme Ligi profesyonel bir yapıya sahip olacak. Bu değişikliklerin yanı sıra Akademi Takımı konusunda da bazı değişiklikler yapıldı. Riot Games Türkiye Ofisi’nin Akademi Takımı konusundaki açıklaması şu şekilde;

Geçtiğimiz yıllarda Şampiyonluk Ligi’nde bulunan takımlar, Yükselme Ligi’ne akademi takımlarıyla katılarak birçok başarı elde etti ve hatta Şampiyonluk Ligi’ne yükselme fırsatı buldu.

Yükselme Ligi’ni yaparken en büyük hedefimiz, profesyonel olmaya çalışan takımlara ve oyunculara hem kendilerini gösterme fırsatı hem de Şampiyonluk Ligi’ne adım atma şansı vermekti. Bunu düşünerek 2017 yılında akademi takımlarının Yükselme Ligi’ne katılımında çeşitli kısıtlamalara gidiyoruz.

2017’de, Şampiyonluk Ligi’nde bulunan takımlardan en fazla ikisinin akademi takımı Yükselme Ligi’nde mücadele edebilecek. Yükselme Ligi’nde 2 akademi takımı bulunuyorsa ve bu takımlardan ikisi de Yükselme Ligi Finalleri’ne katılmaya hak kazandıysa, yalnızca en üst sırayı alan takım Yükselme Ligi Finalleri’ne katılabilecek, daha düşük sırayı alan takımın hakkı bir alt sıradaki takıma devredilecek.

Son olarak, Yükselme Ligi Finalleri’nde oynayan bir akademi takımı olursa, bu takım Şampiyonluk Ligi’ne ya da Şampiyonluk Ligi Elemeleri’ne yükselemeyecek ve sadece para ödülü için yarışıyor olacak.

Yükselme Ligi

Yükselme Ligi