İstanbul Yapı Endüstri Merkezi’nde düzenlenen 2017 PBST Sezon 1 Büyük Finalleri’nde son şampiyon ICE eSports Club, Final’de Azerbaycan ekibi World Judge’ı 2-1 devirerek kupaya uzandı. ICE eSports Club, 10.000TL’lik ödülün yanı sıra Moskova’da gerçekleştirilecek olan PBWC 2017’de ülkemizi temsil etme hakkının da sahibi oldu.

ICE eSports Club, Çeyrek Final mücadelesinde VAE Victis’i 2-1 devirerek Yarı Final’e yükseldi. Bu aşamada Künyesizler’le eşleşen son şampiyon rakibini 2-0’lık skorla geçerek adını Final’e yazdırdı. ICE eSports Club’ın Final’deki rakibi olan World Judge, Çeyrek Final’de Azzuro’yu 2-1 geçerek Yarı Final’e yükseldi. Yarı Final’de tecrübeli oyunculardan oluşan Yolo takımıyla oynayan World Judge, çekişmeli geçen seriyi 2-1 kazanarak adını Final’e yazdırdı.

Final karşılaşması tüm zamanların en iyisi olarak yorumlayabiliriz. Oldukça çekişmeli geçen Final’de ICE eSports, ilk karşılaşmayı üstün bir şekilde kazanmayı başararak öne geçti. İkinci karşılaşmaya daha istekli ve arzulu başlayan World Judge ekibi, baştan sona üstün oynadıkları karşılaşmayı kazanarak skoru eşitlemeyi başardı. Final serisinin son karşılaşması büyük bir çekişmeye sahne oldu.

Azeri takım World Judge, ikinci maçtan aldıkları ivme ile iyi başlayarak devreye önde gitse de ICE eSports ekibi müthiş bir geri dönüş yaptı ve beraberliği yakalamayı başararak karşılaşmayı uzatma turlarına taşıdı. Uzatma turlarında arkasına ivmeyi alan ICE eSports, karşılaşmayı kazanarak skoru 2-1’e getirdi ve şampiyonluğu elde etti. Karşılaşmanın MVP’si ICE eSports’tan Kaan “Razorcone” Arslan, oldu. Özellikle son karşılaşmada takımının geri dönüşünde büyük etkisi olan oyuncu MVP ödülüne layık görüldü.

ICE eSports, PBST 201 Sezon 1'i şampiyon tamamladı.

ICE eSports, PBST 201 Sezon 1’i şampiyon tamamladı.