Riot Games, bugün yaptığı açıklama ile birlikte MSI ve Worlds etkinliklerine devrim niteliğinde format değişikliğine gitti. Artık bu turnuvanın ön elemeleri ayrı bir etkinlik olarak gerçekleşmeyecek ve turnuva içinde elemelere katılacaklar.

İlk olarak 2017 MSI, 28 Nisan ile 21 Mayıs tarihleri arasında Brezilya’nın Sao Paulo ile Rio de Janerio şehirlerinde gerçekleşecek. Minor ve Major ligler doğrudan etkinliğe katılabilecek. Her ligin şampiyonlarının yer alacağı etkinlikte Riot Games, son iki yılı baz alarak Kore, Çin ve Avrupa Ligi’nin şampiyonlarını doğrudan grup aşamasına taşıyacak.

Diğer on bölgenin şampiyonları grup aşaması öncesinde üç eleme turu gerçekleştirilecek ve bu üç eleme turundan üç takım, grup aşamasındaki üç takıma dahil olacak. Riot Games, son iki yılı baz alarak Kuzey Amerika ve LMS’nin takımları ön eleme turuna ikinci turda dahil olacak.

Geriye kalan sekiz ligin şampiyonu dörderli olarak iki ayrı gruba dağılacak ve gruplarında lider olmak için mücadele edecek. Elemenin ilk turunu oluşturacak bu eşleşmede grup lideri olan iki takım, Kuzey Amerika ve LMS takımları ile karşılaşacak. Kazanan takımlar grup aşamasına çıkarken, kaybeden takımlar birbirleriyle tekrar mücadele edecek ve kazanan grup aşamasına kalacak.

MSI 2017 Yeni Format

MSI 2017 Yeni Format

2017 Worlds Yeni Format:

23 Eylül ile 4 Kasım tarihleri arasında Çin’de gerçekleştirilecek Dünya Şampiyonası’nda da yeni format değişikliğine gidildi. Son şampiyon Kore, üç takımlar doğrudan grup aşamasına katılabiliyor. Bunun yanı sıra Avrupa’dan, Çin’den, Kuzey Amerika’dan, LMS’den ilk iki takım doğrudan grup aşamasına katılacak. Son beş takımdan biri MSI’da gruplara kalan takım olacak. Geriye kalan dört takım ise iki ön eleme sonrasında belli olacak.

Sekiz WildCard bölgesinin yanı sıra Major liglerde üçüncü olan takımlarla birlikte toplamda on iki takım, üçerliden dört gruba dağılacak ve ilk iki sırayı alanlar ikinci tura yükselecek. İkinci turda çapraz eşleşmeler sonrasında galip gelen takımlar grup aşamasına yükselecek.

2017 Worlds

2017 Worlds