Bu yıl izleyeceğimiz filmlerin fragmanlarına bakmaya ne dersiniz? İşte size 2015’de vizyona girecek iki film.

Ex Machina

Ex Machina, Alex Garland‘ın yazdığı ve yönettiği bir bilim kurgu. Garland’ı nereden duyduk diye sorarsanız, hemen söyleyeyim; şu an için Xbox konsolları ve MS Windows için 343 Industries tarafından geliştirilen Bungie’nin meşhur FPS’si Halo’nun sinema filminin de özgün senaryosunu Alex Garland yazmıştır. Yazmıştır yazmasına da dağıtımcı hakları konusunda çıkan sorunlar yüzünden filmin yapım çalışmaları bir türlü başlamış değil. Hatta filmin iptal edildiği dedikodularına rağmen baş yapımcı Peter Jackson şiddetle karşı çıkmış ve Halo’nun çekileceği israrlarını sürdürmektedir. yeri gelmişken Halo filmiyle ilgili bir başka söylentiyi de iletelim; filmin yönetmeninin Steven Spielberg olacağı bir dizginleri ele alacağı söylenmekte.

Neyse biz konumuzdan fazla uzaklaşmadan Ex Machina’ya devam edelim. Filmin konusu kısaca şöyle: genç bir programcı, bir yapay zeka deneyine katılması için gözlerden uzak bir eve davet edilir. Bahse konu deney, çekici bir kadın görünümündeki bir robotikle yakınlaşmasını içermektedir. Alicia Vikander ve Domhnall Gleeson‘un başrolleri paylaştığı film bir İngiliz yapımı.

Mr. Holmes

Mr. Holmes, dünyanın en meşhur cinayet dedektifi Sherlock Holmes’un ihtiyarlık dönemini anlatıyor. Bu filmde kendine ait gizemi çözmeye çalışacak olan Mr. Holmes’u yine zor bir görev beklemekte. Bill Condon‘un yönettiği filminde Mr. Holmes karakterini usta aktör Ian McKellen canlandırıyor.