Cumartesi günü Fenerbahçe Ülker Sports Arena’da yapılan League of Legends Türkiye Büyük Finali’nde yıl içindeki iki sezonda da ligi birinci sırada tamamlamayı başaran Beşiktaş ve takipçisi Dark Passage karşı karşıya geldi. Kazanan takımın, bu sene için Türkiye’nin en iyisi olarak belirleyecek karşılaşmadan Dark Passage 3-1 skorla galip ayrılmayı başardı.

Hafta boyunca en çok konuşulan konulardan biri olan Beşiktaş’ın saldırı gücü taşıyıcısı Nardeus, vize problemlerini halledebicek mi sorusuydu. Beşiktaş taraftarlarının büyük umutlar beslediği oyuncusunun takıma katılması Final için büyük önem arzediyordu. Aslında Nardeus’un vize problemleri halledilmiş ve takıma katılanacağı bilinmesine rağmen, Beşiktaş takımı, taraftarlarına bir sürpriz yaparak günlerdir konu ile ilgili açıklama yapmadı ve final günün öncesini bekledi. Paylaşılan video ile Nardeus’un finallerde yer alacağı açıklandı.

Ancak bu durum bile Beşiktaş’ın Dark Passage karşısında varlık göstermesinde yeterli olmadı. Dark Passage’ın bu yükselişini aslında normal sezonda Beşiktaş takımında olan ve daha sonrasında Dark Passage’a transfer olan koç Salih “Auspexa” Kızıldağ bağlamamak haksızlık olur. Ligdeki son haftalarda takımca sergiledikleri performansların yanı sıra bireysel olarak da oyuncular büyük bir yol katettti.

Özellikle Koray “Naru” Bıçak, Final maçında sergilediği performans ile zirve noktasını gördü. Tam bir LCS oyuncusu kıvmında performans sergileyen Naru’yu önümüzdeki senelerde LCS’te görme şansına sahip olabiliriz. Bir diğer gelişim gösteren oyuncu ise Kaan “Elwind” Atıcı. Kariyerine ilk olarak orta koridorda başlayan Elwind, daha sonrasında Asım Cihat “fabFAbuolus” Karakaya’nın takımdan ayrılmasıyla üst koridor oyuncusu olarak Dark Passage’a transfer olmuştu. Herkesin soru işaretleri ile baktığı Elwind, senenin ilk yarısında pek varlık da gösteremedi. Ancak Yaz sezonu ile birlikte çıkışa geçen Elwind, Yarı Final’de HWA karşısında ve Final’de de Beşiktaş karşısında ülkemizin önemli üst koridor oyuncuları olan fabFabulous ve Thaldrin’e karşı gösterilen performans alkışlanacak türdendi.

Final karşılaşmasına gelecek olursak, iki takımda ellerinden gelenin en iyisini koymaya çalıştı. Türkiye’nin belki de en stratejik Final’i oynandı dememiz de yanlış olmaz. Takımlar sürekli birbirleriniz stratejisini bozmaya ve kendi oyunlarını birbirlerine kabul ettirmeye çalıştı. Ancak Dark Passage’ın bu akıl oyunlarına iyi çalıştığı gözlemlendi. İlk maçta, takım olarak geriye düşseler de, yapılan global görevlerin çokluğu sayesinde farkın açılmasına izin vermediler. Özellikle Naru’nun Ezreal performansı ile takımını ayakta tutmayı başarması, oyunun geç safhasında daha iyi şampiyonlara sahip olan Dark Passage için olumlu oldu. Beslenmeyi başaran Vayne, özellikle güçlü bir Twisted Fate’e yakalansa bile onu kesmeyi başarması oyunun kırılma anı oldu ve Dark Passage bunun üstüne beşinci ejderhayı alıp baronu rahat bir şekilde almayı başardı. Son takım savaşından galip ayrılan Dark Passage ilk maçı kazanması bildi.

İkinci karşılaşmada ise yine akıl oyunları damgasını vurdu. Beşiktaş’ın alt koridoru rahat kasmak için koridor değiştirince Dark Passage’da buna yanıt verdi. Oyunun erken döneminde takımlar sürekli koridor değişikliği yaptı. Koridorunu iten takım, ana üsse dönüp diğer koridordaki minionları almya gitti iki takımda sürekli bu rotasyonu yapınca oyunun belli bir kısmı farm odaklı geçti. Ancak daha sonra Dark Passage, Beşiktaş’ın hatalarını da iyi değerlendirerek, skor üstünlüğünü ele geçirdi. Sonrasında ise Naru’nun sergilediği şiir gibi Azir oyunu maçı Dark Passage’a getirdi ve skor 2-0 oldu.

Üçüncü karşılaşmada, seçim ekranı avantajı Beşiktaş’a geçti. Böylelikle daha rahat takım oluşturan takım Beşiktaş olurken, Dark Passage takımı ise düşünen taraf oldu. Özellikle Dumbledoge’nin beklenmeyen destek rolü için Trundle seçimi, Dark Passage tarafında şaşınlıkla karşılandığı maç içinde yapılan hatalarla göze çarptı. Aslında Zeitnot Kalista ile birlikte iyi bir şekilde beslense de, Beşiktaş’ın tüm koridorları iyi skor avantajı yakaladı ve ya tamam ya devam maçından galip gelmeyi başardı. Skoru 2-1’e getiren Beşiktaş, seriyi dördüncü maça taşıdı.

Dördüncü karşılaşma serinin son karşılaşması oldu. Beşiktaş, ejderhada üstünlük kurmayı başarsada Dark Passage takımını kuleleri bir bir indirmesiyle altın avantjını kazandı. Özellikle Naru’nun göstermiş olduğu Diana performansı oldukça muazzamdı. Oyunun yirmi beşinci dakikasından sonra oyunun kontrolü tamamen Dark Passage tarafına geçti. Thresh ile sürekli bir şampiyonu yakalayıp öldürme üzerine devam eden taktik sonrasında Dark Passage kulelerin ardından bir de baronu hanesine yazdırdı. Kuşatmaya devam eden Dark Passage takımı Beşiktaş’ı bölerek öldürme stratejisini izledi ve bunun mevyelerini de alarak maçı kazanmasını bildi. Bu karşılaşmadan da galibiyet ile ayrılan Dark Passage, 2015 Türkiye Şampiyonluk Ligi’nin Şampiyonu oldu. Final serisini buradan izleyebilirsiniz.

Şimdi Dark Passage’ın önünde Dünya Şampiyonası’na katılabilmek için tek bir yol var. IWCT olarak adlandırılan Uluslararası Wild Card Turnuvası’nda Dark Passage, grubunda Güneydoğu Asya şampiyonu, Japonya şampiyonu, Okyanusya şampiyonu takımlarıyla birlikte IWCT Bölge Elemeleri 2. Grubunda yer alacak. Japonya Şampiyonu DetonatioN FocusMe ve Okyanusya Şampiyonu The Chiefs eSports Club Dark Passage’ın belli olan rakipleri. Son rakibi ise Güneydoğu Asya’dan gelecek. Bu turnuvanın henüz Yaz Sezonu finalleri tamamlanmadı. Yaz sezonu finallerinden gelecek iki takım ile birlikte daha sonrasında Final Four oynanacak ve galip gelecek takım IWCT’e katılma hakkı kazanacak.

Multiplayer ekibi olarak bu sezon Türkiye Şampiyonluk Ligi’nde yer alan tüm takımları kutlar ve sezonu şampiyonlukla tamamlayan Dark Passage ekibini tebrik eder, Dünya Şampiyonası yolunda başarılar dileriz.

League of Legends Türkiye Büyük Finali

League of Legends Türkiye Büyük Finali