Dijital Analiz yazı dizimizin bu bölümünde Türkiye Şampiyonluk Ligi Kış Mevsim Finali SuperMassive – Beşiktaş.OHM karşılaşmasını ele alacağız. 3 Nisan 2016 tarihine İstanbul Volkswagen Arena’da gerçekleştirilecek olan final karşılaşması 14.00’da başlayacak ve RiotGamesTurkish’in Twitch.tv ve Youtube kanallarının yanı sıra Digitürk 91.kanal’dan da canlı olarak yayınlanacak.

İki takım arasında normal sezonda gerçekleştirilen karşılaşmalarda Beşiktaş iki karşılaşmadan da galibiyetle ayrılmayı başarmıştı. Sezonu eşit puanda tamamlayan iki takım daha sonrasında Tiebreak aşamasında da karşılaştı. Bu aşamada da SuperMassive, Beşiktaş’a karşı iki galibiyet elde etmiş ve üçüncülüğü elde etmişti. Yani toplam dört karşılaşmada takımlar ikişer kez galibiyet elde etmiş durumda.

SuperMassive:

SuperMassive'in güncel istatistikleri

SuperMassive’in güncel istatistikleri

SuperMassive, Final aşamasına gelene kadar toplam yirmi üç karşılaşmaya çıktı. Bu karşılaşmaların on dördünden galibiyetle ayrılmayı başarırken, dokuzunda bozgun yazısını göre ekip oldu. Sezon başında kötü bir performans sergileyen ekip, sezon ortasından sonra toparlanmaya başlamış ve üst sıralara tırmanmıştı.

Sezonu üçüncü sırada tamamlayan SuperMassive, Çeyrek Final’de Team Turquality ile eşleşti. Rakibinin son dakika gerçekleştirdiği oyuncu değişliklerini kendi avantajına kullanmayı bilen SuperMassive, seriden 3-1’lik skorla galip ayrılmayı başararak, Team Aurora’nın Yarı Final’deki rakibi oldu.

Team Aurora karşısında maça hızlı başlayan SuperMassive, rakibinin takım içi iletişimlerinde sorun yaşamasını iyi değerlendirdi ve seriyi 2-0’a getirdi. Ancak sonrasında sazı eline alan ekip Team Aurora oldu. Sezon içerisindeki performanslarını sahaya yansıtmayı başaran ekip seriyi 2-2’ye getirerek beşinci maçın oynanmasını sağladı. Son karşılaşmada Baron Pit’inde gerçekleştirilen savaştan üstün ayrılmayı başaran SuperMassive, 3-2’lik skorla Final’e yükselen ilk ekip oldu.

Beşiktaş.Oyun Hizmetleri:

Beşiktaş.OHM'in güncel istatistikleri

Beşiktaş.OHM’in güncel istatistikleri

Beşiktaş, Final aşamasına gelene kadar SuperMassive gibi yirmi üç karşılaşmaya çıktı. Yine SuperMassive’de olduğu gibi bu karşılaşmaların on dördününden galibiyetle, dokuzundan yenilgi ile ayrılan ekip oldu.

Beşiktaş.OHM, sezona hızlı giriş yapanlardandı. İlk haftalarda liderliği kovalayan ekip, sonrasında maçlarda aldıkları yanlış kararlar nedeniyle kazanabilecekleri maçları vererek puan kayıplarıyla liderliği kaybetti. Son haftaya kadar ilk iki sırada yer alma şansını sürdüren Beşiktaş, Team Aurora ve Dark Passage’e yenilince bu şansını kaybetti. Bu yenilgiler sonrasında Tiebreak’e kalan Beşiktaş.OHM, SuperMassive’e kaybederek dördüncü sırada KMF’ye katıldı.

Çeyrek Final aşamasında HWA ile karşılaşan Beşiktaş, ilk iki karşılaşmadan galibiyet ile ayrılarak, avantajı ele geçirdi. Üçüncü karşılaşmada rehavete kapılan ekip, bu karşılaşmayı kaybetse de, dördüncü karşılaşmada rakibini yenmeyi başararak 3-1’lik skorla Dark Passage’ın Yarı Final’deki rakibi olmayı başardı.

Yarı Final’de müthiş bir seri izleten bu iki takımdan Dark Passage, ilk iki karşılaşmadan galip ayrılmayı başardı. Ancak Beşiktaş bu karşılaşmalarda yenilgi ile ayrılmasına rağmen rakibine karşılık veren bir oyun sergilemiş ancak yine her zaman ki yanlış kararlardan yenilgi yüzü görmüştü.

Oyuna daha fazla odaklanmaya başlayan Beşiktaş, serinin dönüm noktası olan yetmiş dakikalık üçüncü karşılaşmadan galibiyet ile ayrılmayı başardı. Bu moralle birlikte dördüncü maçı da hızlı bir şekilde kazanan Beşiktaş seriyi 2-2’ye getirerek beşinci maçın oynanmasını sağladı. Bu moralle birlikte rakibine üstünlük kuran Beşiktaş, Dark Passage’ın bozulan morali ile birlikte skor dahi vermeden galip gelmeyi başararak Final’e yükselen bir diğer ekip olmayı başardı.

SuperMassive – Beşiktaş.OHM:

Dijital Analiz # SUP vs. BJK.OHM

Dijital Analiz # SUP vs. BJK.OHM

İlk defa DarkPassage’ın yer almadığı bir final ile karşı karşıyayız. Geçen sene bu finali kazanan Beşiktaş, bu sene farklı bir oluşumla birlikte yeniden Final’de yer alacak. SuperMassive’in kadrosunda yer alan üç oyuncu geçen sene bu finalde başka takım formaları ile yer almıştı.

Final karşılaşmasını yorumlayacak olursak, bir takımın önde olduğunu söylemek tabiki de diğer takıma haksızlık olur. İki takımın da buradan kupayı kaldırarak çıkma şansı birbirine eşit. Takımları kıyaslayacak olursak, SuperMassive’in avantajları Stomaged’ın son dönemlerde Naru’ya alışması ve Achuu’nun artık sorumluluk alarak kendi oyununu ortaya koyması olarak gösterebiliriz.

Takıma sezon ortasında gelen koç hatchy ile birlikte daha oturalı ve strateji sahibi bir oyun oynayan SuperMassive’in dezavantajı üst koridorda yaşanan belirsizlik olarak göze çarpıyor. Tam olarak Thaldrin mi, FabFabulous’un mu as oyuncu olduğu net değil. Çünkü iki oyuncu da zaman zaman müthiş bir performans gösterirken, zaman zaman kendi potansiyellerinin çok altındalar. Fernandao ve Van Persie arasındaki seçim gibi bu ikili arasında da seçim yapmak zor. Ancak FabFabulous’un maça çıkması sanki daha yararlı olacakmış gibi.

Beşiktaş.OHM’e baktığımızda takım uyumlarının üst seviyede olması ve iki karşılaşma kaybetmelerine rağmen morallerini bozmayıp, maç çevirmeyi başarabilecek bir iradeye sahipler. Yani SuperMassive, Team Aurora’ya oynadığı gibi oynarsa Beşiktaş’ın bunu affedeceğini düşünmüyorum. Ayrıca son dönemlerde Rawbin IV’ün sergilediği muazzam performans Beşiktaş’ı ormanda SuperMassive’e karşı üstün kılıyor. Xyraz ile olan uyumuna, diğer koridorları da eklemeye başlayan Rawbin IV, böylece Xyraz ile aralarındaki uyuma karşı uygulanabilecek stratejilere kontra bir strateji sergileyebiliyor.

Beşiktaş’ın eksiklikleri ise, çok çabuk bir şekilde tilt olabilmeleri. Özellikle Ruvelius, bazen gereksiz bir şekilde agresif oynayarak, skora inanınca ve işler ters gidince oyundan kopabiliyor. Ayrıca bazı durumlarda Beşiktaş’ın diğer oyuncularında da yanlış kararlar alabildiklerine sezon boyunca şahit olduk. Anladığım kadarıyla bir karar alınacağı sırada, üzerinde yorum yapılıp, stratejinin uygulanması gerektiği anı kaçırıp, sonrasında da ters pozisyonda kalmalarına sebebiyet verebiliyor.

SuperMassive’in tecrübeli oyuncuları bu açıklıkları iyi değerlendirebilecek bir takım. Özellikle Naru ve Dumbledoge’yi üstün kılan özelliklerinden birisi de rakibin oyununu önceden okuyabilme özelliği. Achuu’nun da Ruvelius’a nazaran daha çok kontrollü bir oyun sergilemesi, Ruvelius’ın hata yaptığında, onunla arasındaki farkı rahatlıkla açmaya devam etmesine olanak sağlayacaktır.

Tüm bu bilgiler ışığında müthiş çekişmeli bir finalin bizi beklediği aşikar. İki takımında şansı eşit. İki takımında avantajlı olduğu konular ve dezavantajlı olduğu konular var. Beş maça uzama ihtimali olan bir seri. Multiplayer ekibi olarak, iki takıma da başarılar dileriz. Hak edenin kazanacağı adil bir seri olsun.