Karakin ve yeni Sezon 6‘nın gelişinden sonra, oyunda baya bir değişiklik olmuştu. Ondan sonra gelen yeni büyük güncelleme yayınlandı. Bu güncelleme ile birlikte konsollar için Cross-Platform Play özelliği geliyor. Daha önceleri cross-platform denemelerini yapan PUBG, aynı anda hem PS4 tarafından hemde Xbox One tarafından eş olarak bağlanmayı ekleyememişti. PS4 oyuncularıyla beraber girip, karşına gelen düşman takım Xbox ya da PS tarafından karma olabiliyordu. Artık bu sorunu çözüme kavuşturdular. Oyuncular hem Xbox tarafından, hemde PS tarafından eş olup oyuna bağlanabilecek.

Aynı zamanda PUBG için Arcade modu mevcut. Yeni eklenen oyun modu Team Deathmatch(Ölüm Oyunu). 8 kişilik takımların birbirleriyle karşılaştığı Deathmatch modunda, ilk 50 kişi öldüren takım veya 10 dakika içerisinde en çok öldürmeye sahip takım, raundun kazananı oluyor. BO3 mantığı şeklinde 2 raund almış takım oyunun galibi oluyor. Battle Royale oyunu ve PUBG‘nin atmosferi için, oldukça uygun bir mod diyebiliriz.

Aynı zamanda Mavi Alan efektleri kısmında bazı iyileştirmeler, paraşüt takip özelliği gibi birkaç özellikte eklenmiş durumda.