MMORPG severler tarafından en çok takip edilen oyunlardan biri olan ArcheAge‘in mikro ödemeler ile birlikte gün geçtikçe popülerliğinin düşmesi üzerine yapımcı firma oyuncuların geri bildirimlerini nihayet dikkate aldıktan sonra duyurduğu ArcheAge: Unchained, 15 Ekim 2019‘da çıkışını gerçekleştirdi.

Ücretsiz olan ArcheAge versiyonu da aynı şekilde devam etmekte ancak ArcheAge: Unchained‘ı bir kez ödeme yapıp aldığınız takdirde mikro ödemelerle diğer oyuncuların önüne geçmenizi sağlayan ödemelerden uzak, ödemelerin karşılığının sadece kozmetik olduğu farklı bir tecrübe sunan ArcheAge: Unchained‘in çıkışıyla birlikte oyuncular uzun sıra bekleme süreleri ile de karşılaştı. Firmanın beklentisinden çok kişinin ilgi gösterdiği çıkış ile birlikte oyuncular oyuna giriş yapabilmek için şu anda saatlerce beklemek zorunda kalıyor. Öyle ki firma NA-Wynn ve NA-Tyrenos serverlarına karakter yaratma kısıtlaması getirdi.

Oyunun $25.99, $49.99 ve $79.99‘luk üç farklı paketini satın alabilirsiniz. Paketler arasındaki farkların tamamen kozmetik olduğunu ekleyelim. Şu anki dolar kuruna baktığımızda bu miktarda ödemelerin fazla olduğunu düşünüyorsanız, ki haklı olabilirsiniz, normalde oyunun çıkışıyla birlikte yer alması amaçlanan ancak 16 Ekim 2019 21.00‘a ertelenen Steam çıkışını bekleyebilirsiniz. Burada Türkiye’ye özel bir kur uygulaması ile karşılaşabiliriz.

Şu anda oldukça güzel bir kitleyi yakalayan ArcheAge: Unchained, bakalım sözlerinden şaşmayıp bu kitleyi elinde tutmayı ve artırmayı başarabilecek mi?