Geçtiğimiz günlerde Sony, PlayStation 5 ile birlikte gerçekleştireceği konsol nesilleri arası köprü fikirlerini oyunculara tanıtmıştı. Örneğin PlayStation 4‘te oynadığınız bir oyunu rahatlıkla PlayStation 5‘te oynayabileceksiniz. Aynı zamanda PlayStation 4 ile bir oyunu çevrimiçi olarak oynayan biri ile PlayStation 5 ile aynı oyunu oynayan biri aynı sunucularda karşılıklı ya da birlikte olarak oyunu çevrimiçi oynayabilecekti.

Aynı zamanda yapılan sunumda PlayStation 5‘in yükleme sürelerinin ne kadar az olduğuna da vurgu yapılmıştı. PlayStation 4 hard disk kullanırken SSD kullanan PlayStation 5, oyunculara yükleme sürelerinde muazzam bir azalma gösteriyor.

Sony Interactive Entertainment CEO‘su Jim Ryan, PlayStation 5‘in çıkışıyla birlikte PlayStation 4‘ün de yalnızlığa terk edilmeyeceğini söyledi. The Last of Us Part II, Death Stranding ve Ghost of Tsushima gibi özel oyunlar PlayStation 4‘e bir süre daha çıkmaya devam edecek. Bazı oyunlar ise PlayStation 5‘te yayımlanmasının ardından hafifletilmiş grafik yükü ile PlayStation 4‘e çıkmaya devam edecek.

PlayStation 5‘in çıkış tarihi şimdilik bilinmiyor.