Dünya çapında 100 milyondan fazla kullanıcısı Hearhtstone‘un, genişletme paketi ‘Rise of Shadows’ isimli çıktı.

Blizzard Entertaiment Hearthstone‘la, bu kez oyuncuları, karanlık bir iş birliğine davet ediyor. Yeni eklenti paketi Rise of Shadows’da kötülerin safında yer alma fırsatı elde edeceğiz. Oyuncular, 135 yeni karttan oluşan desteleriyle, yıl boyunca sürecek bir hikayenin parçası olacaklar.

Hearthstone’da oyunu sevenlerin favorisi haline gelmiş bir dizi kötü adamımız var ve Rise of Shadows’un tamamen bu karakterler ekseninde döndüğünü görmek gerçekten heyecan verici,” diyen Blizzard Entertainment başkanı J. Allen Brack, sözlerini “Oyunseverlerin yeni eklenti paketimizle gelen şeytani kartları denemeleri için sabırsızlanıyoruz” şeklinde sürdürdü.

League of Explorers yenilgisinin ardından, yıllar boyunca doğru zamanı kollayan Baş Hırsız RafaamHearthstone‘un bu zamana kadar gördüğü en belalı düşmanlarını yanına çekmeyi başararak League of E.V.I.L. takımını kurdu. King Togwaggle, Madam Lazul, Dr. Boomve Cadı Hagatha gibi birbirinden isimlerden oluşan ekip, planlarını gerçekleştirmek için harekete geçecek ve Hearthstone oyuncularına birbirinden kurnazca alternatifler sunacaklar. Azeroth’un kahramanlarından intikam almak isteyen ekip, amaçlarına ulaşmak için, Rise of Shadows’un temel mekanikleri olan, Battlecry‘ları, Schemes‘leri ve Lackeys‘leri kullanacaklar. 

Kartlarını League of E.V.I.L’den yana kullanacak oyuncuların dikkatli olmaları gereken bir konu var; karşılarında her an ‘Defenders of Dalaran’ isimli grubu bulabilirler. Kendilerini tamamen kötülükle savaşmaya adamış olan Defenders of Dalaran, ‘Twinspells’ isimli büyülere sahipler. Oyuncular, rakiplerini köşeye sıkıştırmak için Twinspells büyülerini kullanabilecekler. Bu büyüler, yapıldıktan hemen sonra kendilerini kopyalıyorlar ve oyun ileride bir turn’de yeniden kullanılabiliyorlar.

Oyuncular, Windows, Mac ve PC’lerin yanı sıra Windows, iOS, Android tabletler ve telefonlara gelecek olan Rise of Shadows kart paketlerini, Hearthstone’un Arena modunda kazanabilecekleri gibi, oyun içi altın ya da gerçek parayla da satın alabilecekler.