Ubisoft’un beğenilen strateji bazlı FPS oyunu Rainbow Six Siege, güncellemelere devam ediyor. Oyunun 4. sezonu, Burnt Horizon duyuruldu. Bununla beraber 4. sezonda erişilebilir olacak iki yeni operatörün de videosu yayınlandı. 

Avustralyalı ikili Mozzie ve Gridlock‘ın özel yeteneklerinin ne olduğu gösterilmese de Ubisoft, resmi internet sitesi üzerinden öncelikle Gridlock hakkında konuştu ve “Bir çiftlik kızı olan Tori (Gridlock) Fairous için ailesinin sığır çiftliğinde geçirdiği yıllar, liderlik becerilerini geliştirmede çok yardımcı oldu. Bu sayede küçük yaşta zor şeylerin üstesinden gelmenin yollarını öğrenmişken, asla problemleri içine kapanarak çözmedi. Şöhret olmayı umursamadan SASR’da ki memurluk görevini yerine getiren Gridlock’un ismini duyurmak için çevresindekiler ondan daha çok uğraştı. Ayrıca Gridlock, geliştirdiği Trax Stranger’ı kullandığında takımı rahat bir nefes alacak ve kendini daha güvende hissedecek” dedi.

Ardından Mozzie hakkında konuşan oyun yapım firması  “Max (Mozzie) Goose için , ”Show Adamı” diyebiliriz. Mozzie, kendini beğenmiş ve yetenekleri hakkında sizinle uzun uzun konuşabilir. Mozzie; yüksek cesareti, takım uyumu ve  görev aşkı ile, Rainbow için büyük bir aday olacak.”  açıklamalarını yaptı. Yayınlanan tanıtım videosunu aşağıdaki oynatıcı üzerinden izleyebilirsiniz.

Burnt Horizon eklentisini ne zaman yayınlanır, henüz bilinmiyor. Mozzie ve Gridlock SASR üyesi olan bir takım Savunma tarafına gelecek olan Mozzie‘nin, düşmanın dronlarını ele geçirmeye yarayan bir tuzak kullandığı yönünde söylentiler var. Hücum tarafı karakteri Gridlock‘ta bir tuzak kullanıyor ve savunma tarafı kurulan tuzağı bir kez tetiklediğinde, hem hasar alıyor hem de tuzak müttefiklere haber veriyor. Ama bu bilgi de şu anlık söylentiden ileri gidemedi.

 

Bu duyurular haricinde Tom Clancy’s Rainbow Six Siege: Operation Burnt Horizon güncellemesi ile oyuna gelecek olan dengelemeler de açıklandı. 

Karakterlere ait dengelemeler

  • Ash’e ait  R4-C isimli silaha entegre olan ACOG nişancısı kaldırılacak.
  • Amerikalı atak operatörü Maverick,  reinforce düşmanı silahı SURI Torch’tan ana silaha geçmek isterse, bu süre biraz daha uzun olacak
  • Dokkaebi; telefonları çaldırmaya yaran özelliğini kullandığında, 18 saniye sonra telefonlar kendiliğinden susacak ev Mute’un sinyal kesicileri arasındaysa, Dokkaebi bu yeteneğini kullanamayacak.
  • Capitao crossbow yeteneğini kullandığında etki alanı azalacakken,  saniye başına verdiği hasar 19’dan 12’ye düşecek.
  • Clash, Zigzaver 1911 Tacops modeli tabancasına namlu ucu freni takabilecek.
  • Hong Kong’lu operatörümüz Lesion‘ın kullanmış olduğu toksik mayınlarında saniye başına 8 olan hasar gücü  4’e düşecek.

Uzaktan patlayıcıları ait dengelemeler

  • Patlayıcılara ait kurma animasyonu hızlandırılacak.
  • Eğer savunma safındaysak,  patlamadan alacağımız hasar azalacak.
  • Saldırı safında ter döküyorsak, patlamadan alacağımız hasar 150’den 50’ye düşecek.