Respawn‘ın sürpriz Battle Royale oyunu Apex Legends, ilk çıktığı günden beri gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Titanfall evreninde geçen oyun, şu an en popüler olarak gözüken Fortnite‘a meydan okumak için her şeye sahip gibi görünüyor. Kısa sürede büyük bir kitleye ulaşmayı başaran Apex Legends, Overwatch gibi kahraman tabanlı bir yapıya ve özelleştirilebilir silahlara sahip. Belki de oyuncuların canını sıkan tek olaysa,  3 kişilik manga sistemi. 

Ve bu konuyla ilgili bir haber Twitter’daki ShiinaBR isimli kullanıcıdan geldi. Daha önce  Fortnite sızıntıları ile ilgili paylaşımlar yapan ShiinaBR, Apex Legends dosyalarına baktığında Solo ve Duo modlarına ait verilere eriştiğini iddia etti. Henüz resmi bir açıklama olmasa da kısa bir süre içinde bu modlara erişilebileceği düşünülmekte. 

Oyun kodları henüz yapımcı Respawn tarafından onaylanmadı. Bu da sahte olabilme ihtimali doğurmakta. Fakat Apex Legends‘in yükselişini düşündüğümüzde,Apex Legends severler tarafından çok da talep edilen bu modların geleceğine kesin gözüyle bakabiliriz. Kimi oyun severler yabancı iki kişi ile eşleşmek yerine, tek başına ya da bir arkadaşıyla oyunu oynayabilmek istiyor. Eğer Respawn ve Electronic Arts, Fortnite‘ı tahtından indirmek istiyorsa bu modları getirmek zorunda gibi. 

Apex Legends evreninde 6 oynanabilir karakter ve tek bir harita olduğunu biliyoruz. Peki ne zaman yeni karakterlere, silahlara ve lootlara kavuşacağız. Respawn bu sorulara cevap verebilmek için,  ücretsiz Battle Royale oyunu Apex Legends‘ta izlenecek yol haritasını paylaştı. Tıpkı muadillerinde olduğu gibi bir sezon sistemi gerçekleşecek. 1. sezonun Mart ayında oyuna eklenmesi ve “Battle Pass” sistemini getirmesi planlanırken, oyun içi eşyalara daha ucuza erişebilme ve yıl boyu gelecek özelliklerden tek seferde faydalanabilme gibi artıları olacağı düşünülmekte. Ayrıca,  Apex Legends sitesindeki Sıkça Sorulan Sorular’da belirtilenlere göre, Battle Pass oyunculara birçok kozmetik eşya sunacak.  Ancak, karakter veya oyunun dengesini değiştirecek hiç bir yenilik sunmayacak. Haziran ayında gelecek 2. sezon ile beraber oyuna yeni bir karakter eklenecek. Eylül ayındaysa yeni silahlar kullanımımıza sunulurken, Aralık ayında ise yeni lootboxlara erişebileceğiz. Respawn, sezon sistemi sayesinde oyuna eklenecek olan yeni karakterler ve eventler ile oyunun yaklaşık 10 yıl boyunca canlı tutmayı hedeflediğini iddia ediyor. Bizde Apex Legends‘ın nerelere geleceğini çok merak ediyoruz.