Bob And Prickle, Hızlı tempolu aksiyon platform oyunu…

Gaming Istanbul bağımsız oyunlar alanında sergilenen Bob And Prickle’ı sizler için denedik, deneyimlerimizi ve oyun hakkında paylaşılan bilgileri aktaralım istedik.

Bob And Prickle, Lightbul şehrini kurtarmak için harekete geçen amatör süper kahramanları konu alıyor. Hızlı tempolu platform mekanikleri ve absürt karakterleriyle B&P, 2020 yılında PC platformlarında karşımıza çıkacak. Oyunda ana karakterlerimiz Bob ve yardımıcısı Prickle’ın Lightbul şehrini kurtarmak üzere harekete geçmesi konu alınıyor, fakat bu iki karakter alışılmışın dışında pek de yetenekli olmayan, sakar karakterler.

Bob kısa boylu ve şişman olduğu kadar özgüvenli, Prickle ise geveze ve alaycı olduğu kadar zeki bir karakter. Aralarındaki ilişki her ne kadar tuhaf gözükse de oyunda yer alacak diyaloglarla daha detaylı işlenecek. Çoğu zaman aynı fikirde olamayan ve plana sadık kalamayan bu iki karakter için işler her zaman yolunda gitmeyecek çünkü onlar ciddi olmayı başaramasalar bile karşılarındaki düşmanlar bir hayli korkunç. Lightbul şehri sakinleri, NZT isimli ilaç şirketinin ürettiği uyuşturucu yüzünden Mazlom formlara dönüşüyor ve saldırganlaşıyor. En başından beri NZT şirketine karşı çıkan Profesör Mellon Elusk, Lightbul’un en zeki insanlarından biri, bu uyuşturucunun etkilerini yok edecek bir panzehir üzerinde çalışıyor. Fakat bunun için yardıma ihtiyacı var, hem Mazlom’lardan DNA örnekleri almak hem de NZT’yi ortadan kaldırmak için yapması gereken tam da her koşulda soğukkanlı olabilmeyi başaran bu ikiliye başvurmak.

Oynanış olarak B&P hızlı bir oyun ve geliştiriciler bu oyunu tıpkı Bob ve Prickle’ın kişilik özelliklerine uygun şekilde oynanması için tasarlıyor, yani fazla plan yapmadan ve düşünmeye vakit ayırmadan. Gaming Istanbul’da sergilenen bölümde henüz geliştirme aşaması tamamlanmadığı için yan karakter Prickle yer almıyordu fakat öğrendiğimize göre Bob’un oynanış mekaniklerini tamamlayacak ve ortak kombolarla sahneye heyecan katacak şekilde tasarlanıyor. Bölümlerde etkisiz hale getirdiğimiz Mazlom’lardan ve NZT çalışanlarından düşürdüğümüz lootlarla silahlarımızı ve karakterlerimizi istediğimiz şekilde özelleştirebileceğiz. Jetpack mekaniği ve uzun menzilli silahlara özgü tasarlanmış bölümlerin yanı sıra uçan arabaları kullanabildiğimiz bölümler de oyunda bulunacak.

Henüz geliştirme sürecinin erken aşamalarında olan B&P, iki üniversite öğrencisi tarafından geliştiriliyor. Ayrıca bu ilk oyunları da değil, bundan bir yıl önce sandbox koloni kurma oyunu Unrect’i Steam üzerinden yayınladılar. Yaklaşık 7 aydır B&P üzerinde çalışıyorlar ve söyledikleri kadarıyla önlerinde daha çok yol var, bu sürece tanıklık ederken paylaşılan bilgileri biz de elimizden geldiğince sizlere aktaracağız.”

Oyunun web adresine buradan ulaşabilirsiniz. İlk oynanış görüntülerini de aşağıda izleyebileceksiniz, iyi seyirler.