Okurlarımızın da bildiği üzere Fortnite, birçok platformda oynayan oyuncuların aynı sunucuda oyun oynayabilmesini sağlayan bir çapraz platform teknolojisi geliştirmişti. Böylece Nintendo Switch, PC, Xbox One gibi platformlarda Fortnite oynayan oyuncular karşılaşabiliyordu. Epic Games, Fortnite için kullandığı bu çapraz platform teknolojisini diğer geliştiricilerle de paylaşmaya karar verdi.

7 farklı platformdaki 200 milyondan fazla pubg şekilli semboller oyuncuyu bir araya getiren bu teknoloji, 2019 yılında diğer geliştiricilerle de paylaşacak. Üstelik Epic Games’in geliştirdiği oyun motoru Unreal Engine 4’ü kullanmak gibi bir zorunluluğu yok.

Epic Games’in 2019 içerisinde geliştiricilerle ücretsiz olarak paylaşacağı hizmetler arasında çapraz platform giriş, arkadaşlık, profil ve sahiplik sistemleri; PC/Mac oyun içi arayüz sistemi; çapraz platform sesli iletişim sistemi; çapraz platform grup oluşturma ve eşleştirme, veri muhafazası ve bulut tabanlı kayıt dosyası tutma, başarım ve ödül sistemi gibi pek çok farklı bileşen bulunuyor.