Oyuncuların Gears of War, Fortnite gibi oyunlarla ve Unreal Engine oyun motoruyla tanıdığı Epic Games, Steam‘e rakip olmaya geliyor.

Duyurduğu yeni oyun mağazası ile oyun üreticilerine satış başına %88 pay vaat eden Epic Games, böylece üreticiler için çekici bir mağaza oluşturmayı planlıyor. Ayrıca Steam üzerinden oyununu pazarlayan oyun üreticileri, Unreal Engine kullandıkları takdirde Epic Games‘e oyun fiyatının %5’i oranında ödeme yaparken, bu yeni online mağazada böyle bir durum söz konusu değil.

Epic Games Store‘u Steam‘den ayıran bir başka özellik daha var. Steam‘de dileyen üretici oyununu oyunculara sunabilirken Epic Games Store‘da belirli bir süre boyunca yayınlanacak oyunlar elenerek yalnızca kaliteli oyunlar oyuncularla buluşturulacak.

Epic Games’in kurucusu ve CEO’su Tim Sweeney, mağazayla ilgili olarak, “Geliştiriciler olarak uzun zamandır makul fiyatları olan, bizi oyuncularımıza doğrudan ulaştıran bir mağazanın hayalini kuruyorduk. Fortnite’ın başarısı sayesinde imkânlarımızı diğer geliştiricilerle paylaşarak bu mağaza hayalini gerçekleştirebileceğiz.” dedi.

Epic Games mağazasında yayınlanacak ilk oyunlarla ilgili ayrıntılı bilgiler 6 Aralık Perşembe günü düzenlenecek olan The Game Awards esnasında verilecek. Epic Games mağazası ve şirketin diğer ürünleri hakkında en son gelişmeler için epicgames.com adresini ziyaret edebilirsiniz.