Sinema tarihinde önemli bir yere sahip olan Alien serisi, 7 Ekim 2014 tarihinde çıkış yapan Alien: Isolation  ile tekrar popülarite yakalamıştı.  Alien: Isolation, gerilim dolu başarılı atmosfer ile beraber, gizlilik ve hayatta kalma temasının başarılı bir birleşimi sunan bir oyundu. 20th Century Fox‘un 2017’nin Ocak ayında kurduğu ve video oyun birimi  FoxNext,  Cold Iron Studios‘u yeni bir Alien oyunu yapması için bünyesine kattı. Ayrıca bununla da yetinmeyen FoxNext Games; Bioshock, Doom, Metroid Prime 3 ve Borderlands‘in tecrübeli geliştiricilerini de yeni Alien oyununda çalışması için bünyesine kattığı söyleniyor.

Bu ayın başında The Game Awards etkinliğinin yapımcılarından Geoff Keighley‘in, Alien evreninde önemli bir yeri olan Weyland Corporation‘ın logo fontunu kullanarak görsel içerikli bir paylaşım yapmıştı. Hemen ardından  20th Century FoxAlien: Blackout adlı yeni bir video oyunu için bir ticari marka başvurusu yaptı. Alien: Blackout’un resmi duyurusunun, The Game Awards 2018 etkinlikleri esnasında yapılabileceği düşünülürken, FoxNext‘in konuyla ilgili verdiği tek detay oyunun bir shooter oyunu olacağı ve oyuncuları Alien evreninin yeni taraflarını keşfetmeye zorlayacağı yönünde.

Alien: Isolation gerçek bir Alien oyunu nasıl olmalı sorusunun cevabı gibiydi. Bakalım isim hakları alınan ve çevrimiçi odaklı bir oyun olarak karşımıza çıkması muhtemel olan Alien: Blackout da benzer bir başarı yakalayabilecek mi?