FIFA 19, en çok oynanan FIFA modlarından birisi olan kick-off modunda köklü değişikliklere gidiyor. FIFA serisinin eski oyunlarında; yalnızca sakatlıklar, elle müdahale gibi belirli dinamikler üzerinde değişiklikler yapılabiliyorken, artık birçok kuralı ve oyun dinamiklerini değiştirebiliyor olacaklar. FIFA 19 ile birlikte FIFA serisine katılan yeni kick-off modları ve seçeneklerini birlikte inceleyelim.

1) Şampiyonlar Ligi 

FIFA serisine FIFA 19 ile eklenen yeni kick-off modlarının başında, Şampiyonlar Ligi geliyor. Böylece maçlarınızı Şampiyonlar Ligi atmosferinde, Şampiyonlar Ligi‘nde görmeye alıştığımız reklam panoları ve açılış müziği ile birlikte yapabiliyor olacaksınız. Keza skor tabelası, radar ve oyuncu isim göstergeleri de Şampiyonlar Ligi modu için özel tasarlanmış olacak.

2) House Rules

FIFA‘nın klasik kick-off modunun yanı sıra, artık özel kuralların getirilebileceği “House Rules” seçeneği ile maçlar yapabileceksiniz. Bu özel kurallar ile eğer dilerseniz ofsaytın, faullerin olmadığı bir maç yapabilirsiniz. Hatta FIFA oyuncularına, House Rules ile birlikte hiçbir futbol kuralının uygulanmadığı bir maç dahi yapma imkanı tanınıyor.

House Rules ile kendi kurallarınızı belirleyebildiğiniz kick-off maçları dışında, FIFA 19‘un size hazır olarak sunduğu bazı kick-off modları da bulunuyor olacak. Bu kick-off modları; “Long Range“, “No Rules“, “First To…“, “Headers, Volleys” olarak listelenmiş. Hatta bu kick-off modlarının dışında, ilginç bir mod olan Survival Mode da bulunuyor. Bu modların ne anlama geldiğini kısaca açıklayalım:

  • Survival Mode: Gol atan takımın bir oyuncusunun sahadan ayrıldığı oyun modu. Böylece golü atan takımın oyunun kalan kısmında daha çok zorlanması planlanıyor. Tabi ki kaleciler, sahadan en son ayrılan isimler olacaklar.
  • Long Range: Ceza sahası dışından atılan her golün, iki gol sayıldığı kick-off modu.
  • No Rules: Tam anlamıyla hiçbir kuralın bulunmadığı kick-off modu.
  • First To…: Belirli bir kritere ilk ulaşan takımın kazanacağı kick-off modu. Örnek vermek gerekirse “3 gole ulaşan takım kazanır, ilk golü atan kazanır” gibi kriterlerle kazanan belirlenecek.
  • Headers, Volleys: Yalnızca hava topları ile gol atılabilen oyun modu. Ülkemizde çocukların bolca oynadığı “Aylık, Alman Kale” gibi oyunlara benzer şekilde, yere değen topa dokunup gol atarsanız attığınız gol sayılmıyor olacak.
3) Best Of Series:

Best Of Series ile birlikte, arkadaşlarınızla başbaşa FIFA oynarken çokça kullandığınız “beş maç, üçte biter” ya da “üç maç, ikide biter” gibi serileri oyun içinde yapabiliyor olacaksınız.

4) Home & Away

Çift ayaklı eleme maçları konsepti Home & Away ile birlikte FIFA’ya taşınıyor. Bilmeyen arkadaşlar, böylece deplasman golü kuralını da öğrenmiş olacaklar.

5) Kupa Finalleri

Futbol dünyasının en büyük kupalarının finallerini, bu mod ile birlikte FIFA’da canlandırabilirsiniz. FA Cup, Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi gibi birçok kupanın finali oyunda yer alıyor olacak.

FIFA

FIFA serisine yeni eklenen kick-off modları