PUBG‘nin ilk global e-spor turnuvası olan PUBG Global Invitational‘a katılan yirmi takım arasında bir Türk takımının bulunduğunu sizlere daha önceki haberimizde belirtmiştik. Toplam 2 milyon $ ödül havuzuna sahip PGI 2018, 25 Temmuz 2018 tarihinde başladı ve 29 Temmuz 2018 tarihinde sona erdi. Turnuvanın sonunda oluşan sıralamaları haberimizin sonunda inceleyebilirsiniz.

PGI 2018, FPP ve TPP kamera açıları ile iki farklı puan tablosuna sahne oldu. TPP (üçüncü şahıs perspektifi) kamera açısı sıralamasında 400.000 $ değerindeki büyük ödülü kazanan takım Gen.G Gold oldu. Kore ve Silikon Vadisi ortaklığıyla kurulan Gen. G Gold, daha önceleri KSVEsports adıyla tanınıyordu. FPP (birinci şahıs perspektifi) kamera açısı ile oynanan maçlarda ise 400.000 $ değerindeki büyük ödüle Çin temsilcisi Oh My God ulaştı.

Hem FPP, hem de TPP kamera açılarında, ikincilik ünvanlarını Team Liquid aldı. Hollanda kökenli köklü ekip Team Liquid Böylece toplam 320.000 $ ödülle turnuvadan ayrılmış oldu. 

Türkiye ekibi Oyun Hizmetleri E-Spor Kulübü ise TPP kamera açısı sıralamasında 17. sırada yer alırken, FPP kamera açısı sıralamasında da 19. sırada yer aldı. Toplam 5.000$ ödülle turnuvadan ayrılan ekibimiz, ne yazık ki başarısız bir turnuva geçirdi.

PUBG Global Invitational Sıralamaları: (TPP/FPP):