Oyun geliştirmenin ne denli heyecan verici bir iş olduğu aşikar. Bir oyun geliştirerek bir eser ortaya çıkarmış oluyor ve bu eserinizle beğeni kazanarak dünyanın pek çok noktasındaki insanları mutlu ediyorsunuz. İşte bu işe gönül veren isimlerden biri de Erdem Şen. Kendisinin geliştirdiği Bard’s Gold isimli platform oyunu, konsollara çıkan ilk Türk oyunu olma özelliğini de taşıyor. 

İlk olarak Ağustos 2015’de Steam’de yerini alan Bard’s Gold, Haziran 2016’da XBoxOne, PS4 ve PS Vita platformlarında beğenimize sunulmuştu. 2017 yılında Limited Run Games işbiliğiyle PS4 ve PS Vita platformları için 2800 adet gibi sınırlı sayıda  kutulu sürüm olarak çıkmış ve 1 gün gibi kısa bir sürede  tükenmisti.

Peki Bard’s Gold ne tür bir oyun?

Retro Arcade Platformer tarzındaki Bard’s Gold, yapımcısının tanımına göre şöyle bir oyun:

” Bard’s Gold; 2 Boyutlu içerisinde ufak RPG elementleri taşıyan nostalji mantığıyla yapılmış 90’lardaki oyunlar gibi tasarlanmış bir platform oyunudur. Oyunda oyuncuların bir sonraki levele geçebilmek için bölüm içerisindeki anahtarı bulup kapıya ulaşmaları gerekir.”

Şimdi Bard’s Gold oyunu mobile platformlar için ücretsiz olarak indirilebilir durumda. Siz de konsollara çıkan bu ilk Türk oyunumuzu ücretsiz olarak indirmek isterseniz aşağıdaki linklerden oyuna ulaşabilirsiniz, iyi oyunlar. 

Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.PixelLantern.Bard
ITunes: https://itunes.apple.com/app/bards-gold/id1408978125?ls=1&mt=8
Amazon App Store: https://www.amazon.com/gp/mas/dl/android?p=com.pixellantern.bard

Oyunun mobil platformlara çıkışı şerefine yayınlanan tanıtım videosunu da aşağıda izleyebilirsiniz, iyi seyirler.