Real Madrid‘de başarılı bir dönem geçiren Cristiano Ronaldo, geçtiğimiz günlerde beklenmedik bir transfer ile İtalyan devi Juventus‘un yolunu tutmuştu. İşte bu ani transfer, EA Sports için oldukça büyük problemlere yol açtı.

FIFA serisinin yeni oyunu FIFA 19’un çıkmasına sayılı günler kala, Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo‘nun Juventus‘a transfer olması EA Sports‘un işlerini biraz karıştırdı. Hem oyun afişlerinde hem de oyunun “The Journey” adlı senaryo modunda Cristiano Ronaldo‘ya çokça yer veren EA Sports, bunların hepsinde Cristiano Ronaldo‘yu Real Madrid forması ile resmetmişti. Bu durum, EA Sports için büyük telif sorunlarına sebep oldu. Aynı zamanda oyunun senaryo modunun işleyişi de sekteye uğramış olabilir.

Ana karakter Alex Hunter‘ın kariyer basamaklarını birer birer tırmandığı The Journey modunda bu yıl, ana karakterimiz Hunter, Cristiano Ronaldo ile yakınlaşıyor ve sürekli etkileşim halinde bulunuyordu. Oyun afişleri ve kapakları her ne kadar düzenlenebilir olsa da oyunun çıkmasına kısa bir süre kala senaryo modunun ne kadar düzenlenebileceğini kestiremiyoruz.

28 Eylül 2018 tarihinde çıkışını gerçekleştirecek olan FIFA 19, bu telif problemini nasıl atlatacak, hep birlikte göreceğiz.

FIFA 19

FIFA 19’un kapak yıldızı Cristiano Ronaldo