Kuzey Amerika’da düzenlenen League of Legend All Star Etkinliği 2017’e Çin adeta damgasını vurdu. Türkiye All Star takımının da yer aldığı etkinlikte sekiz bölge dörderli olarak iki ayrı gruba ayrıldı. Bunun yanı sıra her bölgeden iki oyuncu 1v1 karşılaşmalarında mücadele etti. A grubunda; LMS, LCK, TCL ve Avrupa LCS bölgeleri yer alırken, B grubunda da; LPL, Kuzey Amerika LCS, GPL ve CBLoL bölgeleri yer aldı.

Gruplardan LMS, LCK, GPL ve LCK bölgeleri yarı finallere yükselen takımlar oldu. Yarı Final eşleşmelerinde LMS, GPL’i 2-0 ile geçerek Final’e yükselirken, LCK, LPL’e 2-1 kaybetti ve Kore ligi final göremeden turnuvaya veda etti. Oldukça çekişmeli geçen final mücadelesini Çin ligi olan LPL 3-2 kazanarak şampiyonluğa ulaşan taraf oldu.

1v1 etkinliğinde ise büyük final Kuzey Amerika LCS’ten Søren “Bjergsen” Bjerg ile Çin LPL’den Jian “Uzi” Zi-Hao arasında gerçekleşti. Faker’ı devirerek Final’e gelen Bjergsen favori olarak görülse de çekişmeli eşleşmeyi 2-1’lik skorla Uzi kazandı ve 1v1 turnuvasının şampiyonu oldu.  Türkiye All Star takımının performansına baktığımızda hep gruptaki hem de 1v1’deki karşılaşmalarını tamamını kaybederek büyük bir hayal kırıklığı yarattı.

All Star 1v1

All Star 1v1

All Star 5v5

All Star 5v5