Ülkemizin başarılı CS:GO takımlarından biri olan Space Soldiers, Romanya’nın Bükreş kentinde gerçekleştirilen Europe Minor Championship’te şampiyonluğu ulaşarak ELEAGUE Major 2018’in ana elemelerine katılmaya hak kazandı. 19-28 Ocak’ta gerçekleştirilecek ELEAGUE Major: Boston 2018’in Avrupa Elemeleri’nde yer alan temsilcimiz Final’de Team EnVyUs’ı 2-0 ile geçerek adını ana elemelere yazdırmayı başardı.

B grubunda yer alan temsilcimiz, OpTic Gaming’in ardından ikinci olarak PlayOfflar’a yükseldi. İlk olarak Team EnVyUs’ı 2-1 ile geçen Space Soldiers, Kazananlar Finali’nde OpTic Gaming’i 2-1 ile geçerek Büyük Final’e kalmayı başardı. Kaybedenler Finali’nde OpTic Gaming’i yenmeyi başaran Team EnVyUs yeniden Space Soldiers’ın rakibi oldu.

İlk eşleşmede rakibini devirmeyi başaran Space Soldiers, Final’de de rakibine şans tanımadı ve 2-0’lık skorla şampiyonluğa ulaşarak ELEAGUE Major 2018 Ana elemelerine katılmaya hak kazandı. Temsilcimiz ELEAGUE Major 2018’e katılabilmek için ana elemelerde ilk sekize girmek zorunda. Turnuvada ikinci olan Team EnVyUs ekibi de ana elemelerde mücadele etme hakkı kazandı.

Europe Minor Championship 2017

Europe Minor Championship 2017