Çin’de, Wuhan Sports Center’da gerçekleştirilen Worlds 2017 Grup Aşaması karşılaşmalarında ilk haftanın sonuna gelindi. İlk maçlarını tamamlayan takımlar bir sonraki aşamaya geçmek için önümüzdeki hafta rövanş karşılaşmalarına çıkacak.

C grubunda yer alan temsilcimiz 1907 Fenerbahçe, ilk karşılaşmalarından maalesef galibiyet elde edemedi. Özellikle son finalist olan ve bu sezon LCK’i üçüncü olarak tamamlayan Samsung Galaxy’e karşı oynadığı karşılaşmada galibiyete çok yaklaşmış ancak son savaşta rakibine kaybederek üçüncü yenilgisini almıştı.

Turnuvanın sürprizini Avrupa temsilcisi Misfits gerçekleştirdi. D grubunda yer alan ekip grubun sonuncusu olması beklenirken oynanan karşılaşmalar sonrasında TSM ve Team WE ile birlikte lider konumda.

Turnuvada beklentileri karşılayamayan takımlar olarak A grubunda yer alan EDward Gaming, B grubunda yer alan Fnatic ve D grubunda yer alan Flash Wolves olarak göze çarpıyor. İşte ilk hafta sonunda oynanan karşılaşmaların sonuçları ve gruplarda oluşan puan durumu şu şekilde;

Worlds 2017 A ve B Grubu

Worlds 2017 A ve B Grubu

Worlds 2017 C ve D Grubu

Worlds 2017 C ve D Grubu