Dünyanın en iyi Dota 2 takımını belirleyen etkinlik The International’ın bu sezon ki Finali’nde Team Liquid ile Newbee takımları karşı karşıya geldi. Son üç yılda  iki Çin ve bir Kuzey Amerika’yı takımlarının şampiyonluk elde ettiği The International’da bu sezon kupa Avrupa’ya geldi.

Turnuvanın başından beridir yüksek performans sergileyen Team Liquid, PlayOff aşamasında ilk maçında Invictus Gaming’e yenilerek Kaybedenler Grubu’na düşmüştü. Kaybedenler Grubu’ndaki mücadelesini sürdüren ekip sırasıyla Team Secret, Team Empire, Virtus.Pro ve LGD Gaming’i devirerek Kaybedenler Finali’ne kalmıştı.

Turnuvanın en iyi performansına sahip bir diğer takımı LGD YoungForever’ı da deviren Team Liquid Final’de Newbee’nin rakibi oldu. Newbee karşısında oldukça iyi bir performans ortaya koyan Team Liquid rakibini 3-0 ile geçerek şampiyonluğunu ilan etti.

Team Liquid bu şampiyonlukla beraber $10,849,965’lık ödülün de sahibi oldu. Bu ödül espor tarihinde kazanılan en yüksek ödül olma özelliğine de sahip. Newbee ikincilik ödülü olan $3,945,442’ı kazanırken, üçüncü olan LGD YoungForever $2,589,196 kazandı.

The International 2017 PlayOff

The International 2017 PlayOff