Yerli oyun geliştiricilerinin oyunları pek çok platformda yerini almaya devam ediyor. Imagine Codes firması tarafından geliştirilen Deliçeri oyunu da bunlardan biri. iOS ve Android mobil platformlar için geliştirilen oyun Platform Run türünde. Oyunda karşımıza çıkan engellerin üzerinden zıplayarak, Osmanlı tokadıyla düşmanları ekarte ederek platform üzerinde koşan Deliçeri karakterini yönetiyoruz.

Genç ve hayalperest bir ekip tarafından temelleri atılan Imagine Codes, uzun zamandır üzerinde çalıştıkları, iddialı platform run oyunuyla görücüye çıkıyor. iOS ve Android cihazlara ücretsiz olarak yüklenebilecek olan oyun, zengin Türk kültüründen ve tarihi destanlardan esinlenerek hazırlanmış.

27 Mayıs’da İstanbul’un fethinin 564. yıl dönümünde beğenimize sunulan oyunun kahramanı, Deliler birliğinden Yeniçeri Ocağı’na geçerek Deliçeri lakabını almış bir Osmanlı fedaisi. Oyunda, Bizans kalelerinden birine sızıp kuşatma öncesi bilgi toplamaya çalışan Deliçeri, görevi başarıyla yerine getirir. Geri dönmeye hazırlanırken kale kumandanının güzeller güzeli kızına gönlünü  kaptırır. Kale kumandanı kuşatma başladığında kızını da yanına alıp kaçınca macera başlar. Deliçeri, karşısına çıkan tüm zorlukları aşarak sevdiği kıza kavuşmak için kıyasıya bir mücadeleye girişir.

Deliçeri karakterinin tüm telif haklarına sahip olan Imagine Codes firması, oyunla aynı ismi taşıyan uzun metraj animasyon filmi ve çizgi dizi için şimdiden kolları sıvadı. Imagine Codes, senaryosu ve konsept art çalışması tamamlanan film projesine bu yıl start veriyor.

Eğlenceli mobil bir oyun arıyorsanız Deliçeri ilginizi çekecektir. Oyunu ücretsiz olarak indirmek için:

Andoid platformlar için buraya, iOS platformlar için buraya tıklayarak Deliçeri’yi indirebilirsiniz, iyi oyunlar.

Şimdiden toplamda 60 bin indirmeyi geçen Deliçeri mobil platformların yeni gözdesi olabilir. Biz de Imagine Codes firmasını tebrik ediyor ve başarılar diliyoruz.