Almanya’nın başarılı futbol kulüplerinden Schalke 04, geçen sene yaz sezonunda espora adım atarak Elements’i satın almış ve Avrupa LCS’e dahil olmuştu. Ancak ilk sezonunda başarısız olan ekip, ligden düşmüş ve Avrupa CS’te devam etmek zorunda kalmıştı.

Bu sezon yeniden LCS’e çıkmak için mücadele eden ekip normal sezonda on karşılaşmadan üst üste galip ayrılarak yenilgisiz lider oldu ve PlayOfflar’a yükselmişti. Ancak PlayOff’un ilk eşleşmesinde Misfits Academy’e kaybeden Schalke 04’ün yaz sezonunda LCS’e çıkma hayalleri suya düştü.

Bu durum sonrasında takımda yer alan oyuncular başka takımlardan tekliflere açık olduğunu duyurmaya başlamış ve Schalke 04 için de slot hakkını satıp arenadan çekileceği dedikoduları yayılmıştı.

Ancak dün yapılan basın toplantısı ile birlikte Schalke 04’ün şansını bir kez daha deneyeceği duyuruldu. Schalke 04 ekibinden Moritz Beckers-Schwarz basın toplantısında slotlarını satışa çıkarmayacaklarını ve gelecek sene LCS’te yer alabilmek için bir sezon daha Avrupa CS’te mücadele edeceklerini belirtti. Bunun yanı sıra LCS’e yükselmekle kalmayıp, LCS’i de şampiyon tamamlayıp Worlds’e katılacaklarına tüm gücüyle inandığını açıkladı.

Bakalım Schalke 04, yeni sezonda inandıkları hedeflere ulaşmaya başarabilecek mi?

Schalke 04

Schalke 04