Türkiye Şampiyonluk Ligi’nden Yükselme Ligi’ne düşen Galatasaray Esports’un eski ormancısı olan ve daha sonradan Team Galakticos’a analist olarak katılan Lamine-Lounis “Kanani” Khouani, altıncı hafta oynanan Team Galakticos-Galatasaray Esports karşılaşması sonrasında rakip takımın odasına girerek kışkırtıcı söylemlerde bulunmuştu.

Bu söylemler sonrasında Galatasaray Esports’un yeni ormancısı Anıl “Decagon Moon” Öztürk ve koç ekibinden Eren “Zenith” Aydın, Kanani’ye karşılık vermiş ve tehditler savurarak olayları kızıştırmıştı.

Riot Games Türkiye Ofisi yaşanan olaylar sonrasında ismi geçen kişilere süresiz uzaklaştırma cezası vermiş ve sonrasında karara bağlanacağını belirtmişti. Dün yapılan açıklama ile birlikte cezalar açıklandı.

Bu olayların soruşturulması tamamlanmasıyla beraber Kanani on bir hafta boyunca Riot Games ve Riot Games’in partner olarak yer aldığı hiç bir etkinlikte yer alamayacak. Ancak Zenith ve Decagon Moon tehditkar söylemler nedeniyle 6 aylık cezaya çarptırıldı. Riot Games’in açıklaması şu şekilde;

Riot Games'in ceza açıklaması

Riot Games’in ceza açıklaması