Dota 2’nin en büyük etkinliği olan ve dünyanın en iyisinin belirlediği The International Finalleri, bu sene de Seattle’da gerçekleştirilecek. Birleşik Devletler başkanlığı seçimleri sonrasında başa gelen Donald Trump’ın uyguladığı vize yönetmeliği sonrasında bir çok oyuncu bu konuda şüpheye düşmüştü.

Özellikle Suriye ve İran’a karşı olan engellemelerden ötürü Team Liquid kaptanı İranlı Kuro “KuroKy” Salehi Takhasomi, Digital Chaos oyuncusu olan Suriye vatandaşı Omar “w33” Aliwi, dünyanın en iyilerinden biri olarak kabul gören Evil Geniuses’in Pakistanlı oyuncusu Syed Sumail “SumaiL” Hassan bu durumdan büyük endişe duyanlar arasında.

Bu konuyla ilgili olarak Valve’dan Erik Johnson’a finallerin bu durum nedeniyle başka bir yerde gerçekleşip gerçekleşemeyeceği soruldu. Johnson cevap olarak böyle bir düşüncelerinin bulunmadığını ve Seattle’da düzenlemeye devam edeceklerini, çünkü ofislerine en yakın yerin burası olduğunu belirtti.

Vize uygulamaları nedeniyle yaşanabilecek sıkıntıların farkında olduklarını ve zor olsa da çözmek için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

The International

The International