Güneydoğu Asya temsilcisi olan Fnatic Dota 2 takımı, Dota 2 Asya Şampiyonası Ön Eleme maçlarına katılamayacağını açıkladı. 2017’ye oldukça sıkıntılı giriş yapan Fnatic, The International 6 sonrasında kadrosunda yer alan bir çok oyuncu ile yollarını ayırmak zorunda kalmıştı.

Bu durum nedeniyle TNC’den iki oyuncu transfer eden takım, daha sonrasında oyuncuların performansından memnun kalmadıkları gerekçesi ile bu oyuncular ile de yollarını ayırarak kadrosunda iki kişiye kadar düşmüştü. Chong Xin “Ohaiyo” Khoo ve Chai “Mushi” Yee Fung ile yoluna devam eden Fnatic, sonrasında Kim “Febby” Yong-min’i kadrosuna katmıştı.

ESL One Genting için geçici olarak Ng “YamateH” Wei Poong ve Muhammad “inYourdreaM” Rizky’i kadrosuna katan Fnatic, bu turnuvada da istediği sonuçları alamamış, sonrasında da YamateG ve devam etmek istemelerine rağmen kişisel nedenlerden ötürü inYourdreaM ile yollarını ayırmıştı.

Kadro sorunlarını çözemeyen Fnatic, Dota 2 Asya Şampiyonası için Güneydoğu Asya’da düzenlenecek ön eleme karşılaşmalarına da çıkamayacak. Turnuvayı kaçıran Fnatic’in yerine elemelere Next Generation ekibi davet edildi.

Fnatic'te yüzler gülmüyor.

Fnatic’te yüzler gülmüyor.