Riot Games, bu sezon Avrupa CS’te yer alacak son iki takımı belirleyecek olan etkinlik 2017 Avrupa CS Spring Qualifiers’ın gruplarını açıkladı. On iki takımın altışarlı olarak iki ayrı grupta mücadele edeceği etkinlikte, gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar Finaller’e yükselecek.

Bo1 formatıyla oynanacak karşılaşmalar sonrasında gruplarda ilk iki sırada yer alan takımlar, çapraz olarak Finaller’de birbirleriyle karşılaşacak. İki Final mücadelesinden galibiyet ile ayrılmayı başaran takımlar yeni sezonda Avrupa CS’e katılma hakkı elde edecek.

Peki hangi takımlar 2017 Avrupa CS Spring Qualifiers’ta yer alacak? Önceki sezonda Avrupa CS’te son iki sırayı alan Team Forge ile Nerv, açık elemelerde mücadele eden EUW sunucusundan Euronics Gaming, Alientech eSports, Fnatic Academy ve EUN sunucusundan da Team Kinguin yer alacak.

Bu takımların yanı sıra ulusal liglerde şampiyon olan takımlar ya da şampiyon olmasına rağmen katılamayanların yerine ikinci olan takımlar yer alacak. Bu takımlar Fransa’dan Team LDLC.com, Almanya’dan ALTERNATE aTTaX, Nordic’ten tRICKED eSports, İspanya’dan ASUS ROG Army, Polonya’dan Bobaski ve Birleşik Krallık’tan Team Larssen.

Açıklanan gruplar şu şekilde;

2017 Avrupa CS Spring Qualifiers

2017 Avrupa CS Spring Qualifiers