NBA’de Güneybatı Grubu’nda yer alan Teksas temsilcisi Houston Rockets, eSpora yatırım yapan kulüpler arasına dahil olmaya hazırlanıyor. İki kez NBA şampiyonluğu kazanmayı başaran takım, en son 2015 yılında Konferans Finali’nde Golden State Warrior’a 4-1 kaybederek elenmişti.

Espor pazarına girmeye hazırlanan Houston Rockets, Team Archon eski ortaklarından Sebastian Park’ı bünyesine kadar bu pazarda nasıl yer alacağı konusunda çalışmalara başladı. Houston Rocket, kendisi gibi eSpor piyasasına giriş yapan diğer NBA takımlarının aksine, doğrudan bir eSpor yöneticisini bünyesine katan ilk takım oldu.

Diğer takımlar genellikle diğer takımları satın alarak ya da aracı firmalarla bu işi yürütürken, Houston Rockets, direk kendi bünyesinde masanın dışında olmadan yürütecek. Aslında Houston Rockets, 2012 yılından beridir bu sektörü takip ediyor.

Uzun bir inceleme sonrasında bu sektöre girecek olan ekibin genel menajeri Daryl Morey “eSpor gelecekte dünyanın en büyük sportif faaliyeti olacak. diyerek bu sektöre olan inancını belirtti.

Houston Rockets, maçlarını Toyota Center'da oynuyor.

Houston Rockets, NBA maçlarını Toyota Center’da oynuyor.