Oakland’da gerçekleştirilen League of Legends şampiyonasında şampiyon Unicorns of Love ekibi oldu. Böylece Avrupa temsilcisi Katowice’de gerçekleştirilecek olan Finaller’e katılma hakkını da elde etti.

Splyce’ın katılmaması üzerine turnuvaya davet edilen Avrupa LCS temsilcisi Unicorns of Love, Çeyrek Final’de INTZ eSports ile karşılaştı. Rakibini 2-0 ile geçmeyi başaran Unicornlar, Yarı Final’de Team SoloMid’in rakibi oldu.

Unicorns’un ilk kez LCS’e çıktığı sene de bu iki takım IEM San Jose Yarı Finali’nde de karşılaşmış ve Kikis’in Twisted Fate orman seçimi gibi sürpriz bir seçimle yer aldığı karşılaşmayı UOL 2-0 kazanmayı başarmışlardı. 

İki sene sonra tekrar IEM Yarı Finali’nde karşılaşan bu ekibin mücadelesinden galip ayrılan taraf 2-1’lik skorla yeniden Unicorns of Love oldu. Unicornlar böylece Final’e yükseldi.

Final’de UoL’ün rakibi Kore temsilcisi Longzhu Gaming’i 2-0 ile geçen Flash Wolves oldu. Oldukça çekişmeli geçen Final mücadelesini Unicorns of Love 3-2 kazanmayı başardı ve şampiyonluğa ulaştı.

Unicorns of Love bu galibiyet ile birlikte $50.000’lık ödülün yanı sıra Katowice biletine de sahip oldu. İkinci olan Flash Wolves ise $20.000’lık ödülün sahibi olurken, TSM ve Longzhu Gaming $10.000,  Çeyrek Final’de elenen Chiefs ve INTZ takımları da $5000’lık ödül kazandı.

IEM Oakland 2016 LoL

IEM Oakland 2016 LoL