Blizzard, gerçekleştirdiği etkinlik olan BlizzCon 2016’da Overwatch’ın merakla beklenen yeni karakteri Sombra’yı nihayet tanıttı. Oyuna eklenecek olan yeni karakter Sombra, herkesin de beklediği gibi kısa animasyon filmi ile takipçilerle buluştu.

Hack yeteneği ile göze çarpan Sombra’nın açıklanan yetenek seti ise şu şekilde;

Machine Pistol: Sombra’nın ana silahı. Kahraman, kısa mesafede etkiili tam otomatik bir tabanca kullanıyor.

Hack: Sombra Hack yeteneği sayesinde rakiplerini susturarak, yeteneklerini kullanmalarını engelleyebiliyor. Bunun yanı sıra haritada yer alan can paketlerini de Hack yeteneği sayesinde rakip takım tarafından kullanılmasını engelleyebiliyor.

Thermoptic Camo: Sombra Thermoptic Camo yeteneği ile birlikte kısa bir süreliğine görünmez oluyor ve hareket hızını arttırıyor. Bu etki, rakibe saldırdığında ya da zarar aldığında devre dışı kalıyor.

Translocator: Sombra, istediği bir noktaya yerleştirdiği verici sayesinde, bu vericinin bulunduğu noktaya kendini ışınlayabiliyor. Verici aktif olduğu sürece Sombra bu yeteneğini kullanabilir.

EMP (Ultimate): Sombra, oldukça geniş bir alanı içine alacak şekilde bir elektro manyetik darbe etkisi yaratıyor. Bu etkinin içinde yer alan düşman birimlerin, kalkan ve zırhları devre dışı kalıyor ve Sombra tarafından Hack’leniyor.