Ülkemizin başarılı CS:GO takımlarından Space Soldiers, katıldığı WCA (World Cyber Arena) 2016 Avrupa Elemeleri kapsamında, Çeyrek Final’e yükselmeyi başardı. C grubunda yer alan temsilcimiz, Team Spirit, LGR ve ENCE eSports takımları arasından lider olarak gruptan çıkmayı başardı.

ENCE ve Team Spirit’i devirerek lider olarak çıkan Space Soldiers, İkinci tur karşılaşmasında SK Gaming’ten ayrılarak bir süre yoluna Team X olarak devam eden ve geçtiğimiz dönemde Heroic olarak kurumsallaşan Danimarkalı oyunculardna kurulu takımla eşleşti.

Temsilcimiz güçlü rakibine karşı ilk harita Train’i 16-7 kaybetse de sonraki haritalar Dust II’yi ve Cobblestone’u 16-14 alarak 2-1’lik skorla devirmeyi başardı ve adını Çeyrek Final’e yazdırdı. Temsilcimiz Çeyrek Final’de Team Dignitas ile eşleşti. Son dönemlerde oldukça formda olan Team Dignitas’ı devirmesi durumunda Space Soldiers’ın Yarı Final’deki rakibi Epsilon eSports olacak. Eğer temsilcimiz iki aşamayı da başarı ile geçerse Çin’deki Finaller’e gitmeye hak kazanacak.

WCA 2016 Avrupa Elemeleri PlayOfflar

WCA 2016 Avrupa Elemeleri PlayOfflar