Geçen sezondan beridir Fenerbahçeli taraftarların beklediği gün geldi. Geçtiğimiz sezon Team Aurora’nın sahibi Doğan Dirim’in uğraş verdiği ancak olumsuz olarak sonuçlanan Fenerbahçe Espor Kulübü girişimleri için Fenerbahçe SK, Beşiktaş’ın yaşadığı durumları göz önünde bulundurarak daha temkinli adım atma kararı aldı.

Bu bağlamda doğrudan şube açmak ya da isim sponsorluğu vermek yerine Fenerbahçe, eSpor konusunda 1907 Fenerbahçe Derneği ile anlaştı. Geçmişte, 1907 Fenerbahçe Derneği’nin başlattığı Fenerium projesi zamanla önemli bir marka halini alınca Fenerbahçe Spor Kulübüne devredilmişti.

1907 Fenerbahçe Derneği aynı projeyi eSpor konusunda da yürütecek. Eğer 1907 Fenerbahçe takımı eSpor’da gerekli markalaşmayı yakalar ve istenen seviyeye gelirse Fenerahçe Spor Kulübü’nün resmi bir şubesi olarak bünyesine dahil olacak.

Ali Koç’un başkanlığını yürüttüğü 1907 Fenerbahçe Derneği, ilk olarak Türkiye Şampiyonluk Ligi’ne yükselen SuperMassive TNG ekibinin haklarını satın aldı ve gelecek sezon için 1907 Fenerbahçe adıyla Türkiye Şampiyonluk Ligi’nde yer alacağını belirtti. Riot Games tarafından lisansını da alan oluşum teknik ekip ve oyuncu için transfer çalışmalarına da başladı.

1907 Fenerbahçe takımı Sina Afra tarafından yönetilecek ve takımın menajeri ise Emre Aksoy olacak.

Takımın resmi sosyal medya hesapları:
Facebook. 

Instagram.

Twitter.

İşte dernek tarafından yapılan resmi açıklama şu şekilde;

1907 Fenerbahçe Derneği Açıklaması

1907 Fenerbahçe Derneği Açıklaması