Fransa futbolun ekol takımlarından biri olan Paris Saint Germain, eSpor ile ilgili organizasyonun yönetimi için Webedia adlı medya şirketi ile anlaştı. PSG’nin eSpor konusundaki kolu olacak olan Webedia, ilk girişimi gerçekleştirdi.

Hemen hemen herkes, PSG’nin eSpora giriş yapacağını bunun için Fransa’nın başarılı kulüplerinden olan Millenium’u ya da Avrupa LCS temsilcilerinden Fransa merkezli Team Vitality’i satın alması bekliyordu. Ancak PSG yetkilileri, daha ucuz olan bir fırsatı yakaladı.

Bir dönemler Avrupa CS’in şampiyonu olan, temsilcimiz Anıl “HolyPhoenix” Işık’ın da yer almasıyla takip etmeye başladığımız Team Huma, bildiğiniz gibi Riot Games tarafından turnuvalarından men edilmiş, takımın sahibi Behdad Jaafarian da tüm Riot organizasyonlarından bir yıl ceza almıştı. Bu durum sonrasında da Riot Games, takımın satışının 18 Ekim’e kadar gerçekleştirilmesini belirtmişti.

PSG yetkilileri, elindeki takımı satmak zorunda olan Behdad Jaafarian’a ulaştı ve $70.000’lık sektör için gerçekten uygun bir fiyatla Team Huma’nın haklarını satın aldı ve takımın adını Paris Saint Germain eSports olarak değiştirdi.

Behdad Jaafarian, yaptığı açıklama ile birlikte bu satış sonrasında, takımda yer almış olup, ödemelerini doğru alamayan oyuncuların ve çalışanların alacakları fazlasıyla ödeneceğini de belirtti. PSG eSports kulübü de her şeye sil baştan başayarak, yeni bir yönetim ve yeni bir kadro ile yollarına devam etme kararı aldı.

Team Human, PSG tarafından satın alındı.

Team Human, PSG tarafından satın alındı.