Dünkü yazımızda A grubunu tamamlamıştık. Dört takıma bakış attıktan sonra tahminleri sizlerle paylaşmıştım. Bugün sizlerle birlikte B grubuna giriş yapacağız. İlk konuğumuz, LSM 2016 Yaz sezonunu şampiyolukla tamamlayan ve MSI 2016’da ilk dörde girmesi nedeniyle ilk torbadan seçilen Flash Wolves olacak.
Flash Wolves, Çeyrek Finaller’e kalmak için grubunda yer alan SK Telecom T1, Cloud9 ve I May takımlarına karşı mücadele verecek. Gruptan çıkma şansı olduğu kadar elenme şansı olan Flash Wolves’ın 2016’daki performansına gelin hep beraber inceleyelim.
Flash Wolves, geçen seneki Worlds’te bir sürprize imza atarak grubu lider tamamlamış ve Çeyrek Finaller’de Origen’in rakibi olmuştu. Ancak Origen’in Worlds’teki muazzam performansına karşılık veremeyen Flah Wolves, karşılaşmayı 3-1 kaybetmiş ve turnuvaya veda etmişti. Flash Wolves o dönemde de Kore ve NA LCS takımlarıyla aynı grupta yer alıyordu. Bu sene ki farklılık IWC takımı yerine Çin’in Regional Qualifiers şampiyonu ile eşleşti.
Flash Wolves, 2016’ya tek değişiklikle başladı. Üst koridor oyuncuları Chou “Steak” Lu-Hsi, hem yaşının ilerlemesi hem de performansının düşmesiyle birlikte takımın hem yedek oyuncusu hem de analisti olmayı tercih ederek kadrodan ayrıldı ve yerine daha genç bir isim olan Yau “MMD” Li-Hung dahil edildi. 2015’te takıma katılmış olan MMD, 2015 LMS Yaz sezonunda takımla maçlara çıksa da takım Worlds’te Steak ile oynamayı tercih etmişti.
Steak’in ayrılığı sonrasında MMD as kadroya tekrar yükseltildi. Takımın diğer oyuncuları ormanda Hung “Karsa” Hau-Hsuan, orta koridorda Huang “Maple” Yi-Tang, nişancı rolünde Hsiung “NL” Wen-An ve son olarak destek rolünde takım kaptanı olan Hu “SwordArt” Shuo-Jie yer alıyor.
LMS 2016 Bahar sezonunda takımlar birbirleriyle iki maçlık seri üzerinden karşılaşıyorlardı. Sezonu dokuz galibiyet, iki beraberlik ve üç mağlubiyet ile kapatan Flash Wolves, oynadığı karşılaşmaların yirmisinden galibiyet ile ayrılırken, sekizini kaybetmişti. Bu sonuçlarla birlikte ikinci sırayı alan Flash Wolves, asıl gücünü PlayOfflar’da gösterdi. Doğrudan Yarı Final’den katıldığı PlayOfflar’da FW, Machi’yi 3-0 ile geçerek Final’de ahq’nun rakibi oldu. Ahq’yu da 3-0 ile geçen Flash Wolves hem şampiyonluğa ulaştı hem de MSI 2016 vizesi aldı.
Flash Wolves MSI 2016’da iyi bir performans sergileyerek grup aşamasını üçüncü sırada tamamladı. Altı galibiyet, dört yenilgi alan Flash Wolves, Yarı Final’de CLG’ye 3-1 kaybetti. SKT T1, SuperMassive ve G2 Esports’a karşı her maçı kazanmayı başaran ekip, yalnızca CLG ve RNG’ye karşı tüm maçları kaybetti. SKT T1’ı yenmeyi başaran bir takım olan Flash Wolves yeniden SKT T1 ile eşleşmesi ile bir intikam vaktinin ya da tarihin tekerrür etmesi olayına tanık olabiliriz.
Yaz sezonunda daha iyi bir performans ortaya koyan Flash Wolves, on galibiyet, üç beraberlik ve bir yenilgi ile normal sezonu tamamladı. Yirmi üç galibiyet elde Flash Wolves, beş karşılaşmadan yenik ayrıldı. Bu skorlarla yine ligi ikinci sırada tamamlayan Flash Wolves, doğruadan Yarı Finaller’e yükseldi. Yarı Final’de ahq ile zorlu bir eşleşme gerçekleştiren Flash Wolves rakibini 3-2 yenmeyi başararak Final’e kalmayı başardı.
Final’de daha önce Taipei Assassins olarak Worlds şampiyonluğu kazanan, Yaz sezonu ile birlikte Taiwanlı ünlü sanatçı Jay Chou tarafından satın alınıp J Team adıyla yarışan ekiple karşılaşan Flash Wolves, rakibini 3-0’lık net skorla devirdi ve Worlds 2016’ya ilk torbadan katılma hakkını elde etti.
Gelelim Flash Wolves oyuncularının 2016’daki bireysel performanslarına;
Yau “MMD” Li-Hung: Bu sene takımın tek değişikliği olan üst koridor MMD, iki sezonda da oldukça üst düzey bir performans sergiledi. MMD’nin tek eksikliği rakiplerine nazaran küçük bir şampiyon havuzuna sahip olması. Oynadığı şampiyonlarla oyuna etkisini koymayı başaran isim, Ekko ve Maokai’si ile oldukça tehlikeli. Bu seçimlerin yanı sıra Gnar, Irelia, Shen ve Poppy seçimleri de yapabiliyor.
MMD’nin ilk tercihlerinin seçimi mümkün olmadığında ise Gangplank, Fizz, Lulu ve Nautilus seçimleri yaptığını görüyoruz. Ancakbu seçimlerde pek kendi oyununu yansıtamıyor. Oyun tarzına bakacak olursak, koridor aşamasında çok ekstra bir performans ortaya koymayan oyunun asıl gücü takım savaşlarında ve oyunun son aşamasına doğru ortaya çıkıyor.
Harita farkındalığı yüksek olan oyuncunun, alt koridor baskınlarında iyi bir teleport kullanıcısı olduğunu da söylemek gerek. Süreklilik konusunda da güvenilir olan MMD’nin baskı karşısında sakinliğini korumasıyla da biliniyor. MMD’nin özelliklerine bakacak olursak Flash Wolves için oldukça büyük bir öneme sahip olduğunu da görebiliyoruz.
Hung “Karsa” Hau-Hsuan: Takımın ormancısı ola Karsa, Flash Wolves’un umut bağladığı önemli isimlerden biri. Yaz sezonunda gösterdiği performans ile birlikte MVP olmayı da başaran isim, Flash Wolves’un kaderini çizecek kişi. Asya oyuncularının aksine farklı bir profile sahip olan isim erken aşamada da değil oyunun sonunda ağırlığını ortaya koyuyor.
Oyun yapabilme özelliği, önemli maçlarda sorumluluk alması ve patlayıcı özelliği ile birlikte dikkate alınması gereken bir oyuncu olan Karsa’nın şampiyon havuzu da oldukça geniş. Özellikle orman gibi şampiyon rotasyonunun dar olduğu bir rolde bile sezon boyunca on bir farklı seçimle karşılaşmalarda yer aldı. Karsa’nın en iyi olduğu şampiyonlar Gragas, Rek’Sai ve Lee Sin.
Bu üçlünün dışında yine iyi derecede Kindred, Graves ve Jarvan IV oynayabiliyor. Sürpriz seçimler olarak, Rengar, Kha’Zix, Gangplank ve Poppy de seçmişliği var. Ara sıra iyi performans çıkarsa da son dönemlerde Elise ve Nidalee ile oyun taşıyamayan ve genellikle kaybeden Karsa’nın bu iki seçime pek sıcak bakacağını sanmıyorum. Nidalee seçebilir ama Elise’den uzak duracaktır. Skor almaktan çekinmeyen oyuncu, takımın skor yükünü yüklenmeyi seven bir ormancı. O yüzden skoru almak için eleni geleni yapacaktır.
Huang “Maple” Yi-Tang: 2013 yılından beridir Flash Wolves takımının parçası olan orta koridor oyuncusu Maple, dünyanın en iyi orta koridor oyuncularından biri. Takımın yıldız ismi hem skor olarak hem de asist olarak büyük bir katkı sağlıyor. Takımın aldığı skorların %80’ninde yer alan isim LMS’nin en iyi oyuncusu olarak lanse ediliyor. Şampiyon havuzu oldukça geniş olan isim, tam bir bölüm sonu canavarı.
Oyunun son aşamasında inanılmaz bir performans ortaya koyan Maple, taşıyıcı adının karşılığını tam anlamıyla veriyor. Bire bir yeteneklerinin yanı sıra takım savaşlarında da odağını kaybetmeyen Maple, yaratıcı olduğu için oyun yapabilme yeteneğine de sahip. Önemli maçlarda sorumluluktan kaçmayan, oldukça agresif ve süreklilik sağlayan bir oyuncu.
Maple’ın bu sezon oynadığı şampiyonları incelersek Anivia, Malzahar, Taliyah ve Karma tercihleri ile oyunlara domine ettiğini görüyoruz. Bu seçimlerin yanı sıra Vladimir, Gangplank, LeBlanc tercihleri de yapabiliyor. Ayrıca sadece büyücüler değil atak hasarı da çıkarabilen orta koridor şampiyonları ile de oynayan Maple sürpriz seçimler olarak Nautilus, Zed, Quinn, Varus, Kalista gibi seçimler de yapabiliyor.
Maple’ın Azir, Viktor, Ryze, Ahri ve Lulu seçimleri yapmasını beklemiyorum. Bu seçimlerle kendi performansını pek yansıtamadığını söylemek mümkün. Özellike Ryze’ın ben SKT maçlarında yasaklanacağı görüşündeyim. Kendileri oynamadıları için Faker’ın imza şampiyonlarından biri olan Ryze’ı açık bıracaklarını sanmıyorum. Maple’ın göstereceği performans Flash Wolves’un gruptaki kaderini belirleyecektir. İyi bir Maple ile Flash Wolves’un gruptan çıkması çok olası bir durum.
Hsiung “NL” Wen-An: Takımın bir diğer değişmezlerinden biri olan NL, nişancı rolünde yer alıyor. NL her ne kadar takımın değişmeyen ismi olsa da takımın en zayıf halkası olarak göze çarpıyor. Bir nişancı olmasına rağmen takımın aldığı skorların %69’nda yer alması oldukça düşük bir performans. Maple ve Karsa’nın işlerini en iyi şekilde yapmasından dolayı NL’in zayıflığı çok ön plana çıkmasa da, Worlds 2016’da SKT T1 ve Cloud9 gibi alt koridorları tehlike saçan takımlara karşı bu durum problem yaratabilir.
Şampiyon havuzu geniş olan ismin, koridor aşaması ve minon biçme durumu çok parlak değil. Oyunun sonunda eşyalarını almasıyla birlikte daha efektif oynayabilen NL, takım savaşlarında iyi pozisyon alabilen bir oyuncu. Karar alma konusunda pek güvenilir seçimler yapmayan oyuncu, önemli maçlarda daha iyi performans gösterebiliyor. Bu da rakip seçtiği anlamına geliyor biraz da.
Bu sezon oynadığı şampiyonlara bakacak olursak gözümüze ilk çarpan şampiyon Jhin oluyor. Jhin ile inanılmaz derecede işler yapan isim karşılaşmalarda Jhin yasaklaması ile karşılaşabilir. Jhin dışında Lucian, Caitlyn ve Kalista ile de yüksek performans ortaya koyabiliyor. Çok iyi olmadığı seçimler Twitch, Ezreal ve Sivir olarak göze çarpıyor. Sivir ile de ortalama bir oyuncu.
Hu “SwordArt” Shuo-Jie: Takımın yönlendirici ismi SwordArt. Destek rolünde yer alan oyuncu, harita hakimiyeti konusunda oldukça usta bir görüşe sahip. Şampiyon havuzu bir destek oyuncusuna göre geniş olan oyuncunun, oyun sonunda ve takım savaşlarında ortaya koyduğu performans üst düzey. Sürekliliğini asla kaybetmeyen bir isim olan SwordArt, oldukça sabırlı ve tutarlı bir oyuncu.
Oyun yapabilme özelliğine sahip, takımını ateşleyen, önemli maçlarda performansı düşmeyen, baskı kaldırabilen bir oyuncu olmasına rağmen, yanında oynayan NL’in de etkisiyle koridor aşamasında çok aktif olan bir oyuncu değil.
SwordArt’ın şampiyon havuzuna baktığımızda, Thresh, Alistar ve Trundle üçlüsünü ile en iyi performanslarını ortaya koyduğunu görüyoruz. Bunların yanı sıra Taric, Tahm Kench ve Braum tercihleri de yapabilen bir isim.
Ancak agresif desteklerle arası pek iyi değil. Leona, Morgana, Poppy gibi seçimlerde pek istediği sonuçlarla karşılaşmamış SwordArt. Geçen sene Çeyrek Final’e kalan takımın başarısında önemli bir pay sahibi olan SwordArt, artık daha fazlasını hedefliyor. Bu uğurda sıkça çalışan SwordArt, takımının gruptan çıkabilmesi için elinden geleni de yapacaktır.
Flash Wolves Oyun Anlayışı: Flash Wolves, karşılaşmalarında Maple ve Karsa’nın beslenmesine ihtiyaç duyan bir takım. Özellikle koridor aşamasında alt koridor ikilisinin zayıf olması nedeniyle Maple’ın yeteneklerine ve Karsa’nın atacağı baskınlara dayalı bir oyun anlayışlarına sahipler.
MMD’nin ilerleyen oyunda ağırlığını da ortaya koymasıyla beraber iyi işler çıkaran Flash Wolves’un zayıf yönü, erken aşamada çok pasif olması. Eğer MMD, Karsa ve Maple üçlüsü arasında iletişim ve yardımlaşmanın rakip tarafından kopartılması sağlanırsa Flash Wolves’u oldukça zor anlar bekleyecektir.
Makro oyun konusunda oldukça tecrübeli olan Flash Wolves’u devirebilmek için mikro oyunları doğru bir şekilde yapmak gerekiyor. Çünkü sete set oyunda Flash Wolves pek kaybeden bir takım değil. SKT T1’ı bile iki kez devirebilmiş öncesinde Worlds 2016’te KOO Tigers’ın önünde lider olarak gruptan yükselmiş bir takım sonuçta Flash Wolves. Bu gruptan lider olarak da çıkabilirler, grubu sonuncu olarak da tamamlayabilirler. Bu tamamen rakiplerinin Flash Wolves’a karşı nasıl bir oyun ortaya koyacağına bağlı. Bakalım Flash Wolves grupları nasıl bitirecek?
Yarınki bölümümüzde B grubuna ikinci torbadan ilk giriş yapan LCK ekibi SK Telecom T1’ı konuk edeceğiz. Keyifle okumanız dileğiyle iyi günler dilerim.