Blizzard, geliştirdiği yapım olan Overwatch için önümüzdeki Kasım ayında düzenlenecek olan BlizzCon’da bir Dünya Kupası düzenleyeceğini duyurdu. Turnuvaya üç farklı bölgeden takımlar katılacak. Bunlar Amerika, Avrupa ve APAC.

Amerika’dan  katılabilecek ülkeler; ABD, Kanada, Meksika, Brezilya, Arjantin, Şili, Kolombiya, Peru ve Kosta Rika. Avrupadan katılabilecek ülkeler; İsveç, Almanya, Fransa, Avusturya, Belarus, Belçika, Bulgaristan, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İrlanda, İsrail, İtalya, Kazakistan, Letonya, Litvanya, Lüksenburg, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, Sırbistan, Slovakya, Güney Afrika, İspanya, İsviçre,  Türkiye, Ukrayna ve Birleşik Krallık.

APAC’tan katılabilir ülkeler ise; Çin, Güney Kore, Tayvan, Japonya, Endonezya, Hong Kong, Malezya, Filipinler, Singapur, Tayland, Vietnam, Avustralya ve Yeni Zelanda.

Blizzard’ın bu oyunun oynanabilir olduğu tüm ülkelerden başvuracak adayları seçtikten sonra, 11 Ağustos’da bir oylama başlatılacak. Bu oylama sonunda oyuncuların verdiği oylarla birlikte kupada yer alacak takımlar belli olacak. Takımlar belli olduktan sonra Eylül ayı içerisinde Online Elemeler gerçekleştirilecek. Bu elemelerde takımlar üç maçlık seride birbirleriyle karşılaşıp Finallerde yer almak için mücadele edecek. Başarılı olan on altı takım Kasım ayında düzenlenecek olan BlizzCon’da Dünya Kupası için yarışacak. Blizzard, bu etkinlik için ödül havuzu ayırmadığını da belli etti.

The Overwatch Wold Cup

The Overwatch Wold Cup Bölgeler ve Ülkeler