2016 Türkiye Yükselme Ligi’nde son iki Yarı Finalist de belli oldu. Dün oynanan iki Çeyrek Final karşılaşmasında kazanan takımlar Yarı Finaller’e yükselmeyi başardı. Günün eşleşmelerinde Team Orora, SAW Esports ile karşılaştı. Üç maçlık seri üzerinden oynanan karşılaşmadan Team Orora 2-0’lık galibiyet ile Yarı Final’e yükselmeyi başardı ve Victorious Ace’in rakibi oldu.

Çeyrek Finaller’in son eşleşmesinde SuperMassive TNG ile Team Cappadocia takımları karşı karşıya geldi. İlk karşılaşmadan zaferle ayrılan takım SuperMassive TNG olmuştu. İki karşılaşma sırasında Team Cappadocia takımının üst koridor oyuncuları Splendor1402’nin yaşamış olduğu elektrik problemleri nedeniyle maça çıkamadı. Bu gerekçeyle Riot Games Türkiye Ofisi, SuperMassive TNG’i hükmen galip saydı.

Ancak daha sonra Team Cappadocia’nın yaptığı açıklama oldukça şaşırtıcıydı. Team Cappadocia, oyuncusunun yaşadığı elektrik problemi nedeniyle karşılaşmaya çıkamayınca yedek üst koridor oyuncuları olan RoboG0d ile maça çıkmak istedi. Ancak Riot Games Türkiye, kendilerinin bile açıkladığı oyuncu listesinde yer alan oyuncuyu yedek oyuncu olarak kabul etmedi ve Team Cappadocia’nın isteğini reddetti. Bunun üstüne bir de kendi sitelerinde yer alan ismi sildi. Bu durum elbette Riot Games Türkiye Ofisi’nin güvenirliğini sarsacaktır.

Riot Games Türkiye Ofisi’nden bu durumla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. Bu durum sonrasında SuperMassive TNG ekibi hükmen galip sayılarak Yarı Final’de Number One Esports’un rakibi oldu.

2016 Türkiye Yükselme Ligi Playoffları

2016 Türkiye Yükselme Ligi Playoffları