Avrupa’nın ardından, Kuzey Amerika LCS’te de son hafta karşılaşmaları oynandı ve normal sezon tamamlandı. Geçen hafta lig sonuncusu olan Phoenix1’a kaybeden TSM, bu hafta Immortals ile önemli bir maça çıktı. Lideri belirleyecek olan karşılaşmada TSM, muhteşem ve bir o kadar da sürpriz Teemo oyunuyla birlikte rakibini 2-0 yendi ve liderliğini garantiledi.

Immortals bu yenilgi sonrasında ikinci sırada kaldı ve geçen sezon yer aldıkları liderlik koltuğunu, bu sezon TSM’e devretti. Geçen hafta TSM galibiyeti ile moral bulan Phoenix1, bu hafta da Team EnVyUs’ı 2-1 devirdi ve son sıradan kendisini kurtardı. Ancak bu durum ligde kalmaları için yeterli olmadı. Ancak topladıkları puanla birlikte sekizinci sıraya yükselen ekip, Team Liquid Academy ile Echo Fox arasındaki karşılaşmanın galibiyle LCS’e Yükselme Serileri’ne çıkacak.

Apex Gaming ile Team EnVyUs arasındaki PlayOff mücadelesinden galibiyet ile ayrılan taraf Team EnVyUs oldu. Apex Gaming, bu haftayı iki galibiyet ile kapatsa da, Team EnVyUs’ın aldığı tek galibiyet puanların eşitlenmesine sebep oldu. İkili averajda üstün olan Team EnVyUs, son sıradan PlayOff’a katılırken, bu sezon lige katılan Apex Gaming ise gelecek sezonda LCS’te yer almayı garantileyerek yine de başarılı bir işe imza atmış oldu.

Kuzey Amerika LCS’te son haftanın toplu sonuçları ve oluşan puan durumu sizlerle;

2016 Kuzey Amerika LCS Dokuzuncu Hafta Sonuçları

2016 Kuzey Amerika LCS Dokuzuncu Hafta Sonuçları

2016 Kuzey Amerika LCS Puan Durumu

2016 Kuzey Amerika LCS Puan Durumu