Avrupa LCS’te dokuz haftalık sezon bu haftasonu oynanan karşılaşmalarla son buldu. Normal sezonun sonunda geçen sezon da olduğu gibi G2 Esports liderlik koltuğunda yer alan ekip oldu. Son haftalarda gösterdikleri performans ile birlikte inanılmaz bir çıkış yakalayan Splyce ekibi, son hafta aldığı puanlarla birlikte ikinci sıraya yerleşti ve Yarı Final’i garantileyen ekip oldu.

Fnatic son hafta yaşadığı kayıplarla birlikte üçüncü sırayı da kaybetti ve H2k ile dördüncülük beşincilik maçına çıktı. Bu karşılaşmayı da kaybeden Fnatic, sezonu beşinci sırada tamamladı. Son haftalarda sergiledikleri performans ile birlikte yükselen bir diğer ekip Giants Gaming de sezonu üçüncü sırada tamamladı.

Sezonun hayal kırıklığını Origen yaşattı. Geçen sezon Final’e kadar çıkan ekip, bu sezon PlayOff’lara dahi kalamadı. Son haftayı da kayıplarla kapatan ekip, iki puan farkla Roccat’in önünde dokuzuncu sırada yer aldı ve gelecek sezon LCS’te mücadele edebilmek için Yükselme Serileri’ne katılacak.

Ligde kalan takımı belirleyen karşılaşma da Tiebreak ile çözüldü. Aynı puana sahip Schalke 04 ile Vitality takımları Tiebreak karşılaşmasında karşı karşıya geldi ve kazanan Vitality oldu. Böylelikle Vitality gelecek sezon LCS’te yer almayı garantilerken, Schalke 04 ise Roccat ile Millenium arasındaki karşılaşmanın galibini ile LCS’e Yükselme Serisi’ne çıkacak.

Son hafta oynanan karşılaşmaların toplu sonuçları ve oluşan puan durumu şu şekilde;

2016 Avrupa LCS Dokuzuncu Hafta Sonuçları

2016 Avrupa LCS Dokuzuncu Hafta Sonuçları

2016 Avrupa LCS Puan Durumu

2016 Avrupa LCS Puan Durumu