Dünyanın en büyük Dota 2 turnuvası olan The International 6’ya yaklaştıkça yeni bilgiler de gün yüzüne çıkmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde Filipinler’den iki takımın vize problemleri yaşadığını ve turnuvaya katılmalarının tehlikeye düştüğünü sizlere bildirmiştik.

Bir diğer vize problemi de Çin’den geldi. Çin bölgesi ekiplerinden LGD Gaming’in dört numaralı destek rolü oyuncusu olan Xue ‘September’ Zhichuan için yapılan vize başvuruları veta Amerika hükümeti tarafından reddedildi.

Takım yetkilileri tam dört kez farklı şekilde başvurmasına rağmen ki özellikle son başvuruda Valve’ın da desteğini arkasına almasına rağmen Amerika hükümeti her seferde LGD September’ın başvurusunu reddetti. Bu durum sonrasında LGD Gaming, Valve’ye başvurarak turnuvada bu rolde oynamaları için koçları olan Wang ‘Banana’ Jiao’nun oynamasına izin verilmesini istedi.

Daha önce The International’da şampiyonluk tecrübesi yaşayan ve şuan aktif oyunculuk kariyerini sonlandırmış olup, LGD Gaming takımında koç olarak çalışan Wang ‘Banana’ Jiao, Valve’dan alınan izinle birlikte The International 6’da LGD Gaming’in dört numaralı pozisyonunda yer alacağı açıklandı.

Xue 'September' Zhichuan

Xue ‘September’ Zhichuan