Bahar sezonunu altıncı ve yedinci tamamlayan ekipler olan Team Turquality ve Çilekler ile Yükselme Ligi ikincisi ve üçüncüsü Victorious Ace ile Imperial E-Sports takımlarının eşleşmeleri sonucunda Türkiye Şampiyonluk Ligi Yaz Mevsimi sezonuda mücadele edecek son iki takım da belli oldu.

İlk eşleşme Çilekler ile Victorious Ace takımları arasında oynandı. Yükselme Ligi’ni ikinci sırada tamamlayan Victorious Ace, Şampiyonluk Ligi’nde uzun bir süre sonuncu sırada yer alıp, son haftalardaki sürpriz performanslarıyla yediciliğe yükselen Çilekler arasındaki karşılaşmada Çilekler 3-0 galip gelmeyi başararak yerini korudu.

Çilekler takımında özellikle destek rolü oyuncusu olan Ömer Faruk “Cognac” Ünsal’ın seri boyunca sergilediği performans takdire şayandı.

Ertesi gün oynanan diğer eşleşmede Yükselme Ligi üçüncüsü Imperial E-Sports ile Team Turquality karşılaştı. Normal’de üst sıralarda görmeye alışkın olduğumuz Team Turquality, kötü bir sezon geçirerek altıncı sırada yer aldı. Bu sebeple Yükselme Serileri’nde maç oynamak zorunda kalan ekibin sergileyeceği performans merak konusuydu. Ancak Team Turquality, Imperial E-Sports karşısında zorlanmadı ve seriden 3-0 galip ayrılarak yerini korumayı başardı.

Team Turquality seri boyunda daha iyi bir takım sinerjisine sahip oldukları, Ekin “kazze” Tire’nin destek rolünde uyum sağladığı gözlemlendi.

Bu sonuçlarla birlikte Yükselme Ligi’nden yalnızca şampiyon olmayı başaran Crew e-Sports Club takımı lige yeni bir yüz olarak katılmayı başarabildi. Imperial ve Victorious Ace takımları gelecek sezonda Yükselme Ligi’nde mücadele etmeye devam edecek.

Türkiye Yükselme Ligi 2016

Türkiye Yükselme Ligi 2016