2-5 Mart tarihlerinde düzenlenecek olan, ESL’in organize ettiği IEM 2016 Katowice CS:GO turnuvasındaki yer alacak olan takımları sizler için tanıttığımız yazı dizisinin sonuna geldik. Takımlara yakından baktığımız bu yazı dizisinde, turnuvaya katılacak olan takımları daha iyi tanıdık, hikayelerine göre belki de favoriler edindik. Son konuğumuz, davetiye ile turnuvaya katılan son dönemin en başarılı CS:GO takımı Fnatic!
Counter Strike: Global Offensive denildiği zaman, akla gelen ilk takımlardan biri olan Fnatic, İsveçli oyunculardan kurulu bir takım. 2013 yılında Jesper “JW” Wecksell, Robin “flusha” Rönnquist, 2014 yılında Freddy “KRiMZ” Johansson, Olof “olofmeister” Kajbjer ve oyun içi liderleri Markus “pronax” Wallsten’ın takımdan ayrılıp yerine Dennis “dennis” Edman transferiyle kadro son halini aldı.
Bu sezon elde edilen başarılara baktığımızda Fnatic takımı ESL ESEA Pro League Season II Finals, StarLadder i-League StarSeries XIV Finals ve son olarak da ESL Expo Barcelona’da şampiyonluğa ulaştı.
Takım sezona Markus “pronax” Wallsten’la başlamasına rağmen sezon içerisinde oyunun uğradığı güncellemeler ve değişiklikler sonrasında takım radikal bir karar alarak yeni metanın gereklilikleri neticesinde Pronax ile yollarını ayırdı. Yerine ilk olarak Andreas “schneider-” Lindberg geldi ancak daha sonra Dennis “dennis” Edman’da karar kılındı.
Bir çok insan Pronax’ın takımdan gönderilmesi sonrası Fnatic’in performansında düşüş yaşamasını bekledi. Oyun içi liderlerinin takımdan gönderilmesiyle oyuncuların dağınık bir görüntü sergileyeceği düşünüldü. Ancak Olofmesiter ve KRiMZ’in eski takım arkadaşı olan dennis’in takıma katılmasıyla birlikte her ne kadar ilk bir kaç ay zorluk çekselerde sonrasında takım güçlü bir duruş sergiledi.
Fnatic’in başarısının en büyük sırrı aslında takımda yer alan her oyuncunun bir maçı taşıyabilecek potansiyele sahip olması. Yani bir oyuncuya bağlılık yok. Her oyuncu tek başına bir seriyi sırtlanabilecek yetenek ve güce sahip. Bu da Fnatic’i yenilmesi zor bir takım haline getiriyor. Oyunun santranç kısımlarını da iyi oynayabilmesi Fnatic’in bir diğer güçlü özelliği. Sadece harita içerisinde değil harita yasaklamalarında izlediği taktiklerle ve derin bir harita bilgisi ile hiç olmadık pozisyonlardan skorlar üretmeyi başarabiliyorlar. Rakip takımın harita seçimlerini manipüle etmeyi de başarabiliyorlar. Harita havuzunun geniş olması onlara rakibin seçeceği haritalarda karşılık vermesine olanak sağlıyor.
Bu tip bilgiler ışığında tabi ki IEM Katowice 2016’nın en büyük favorisi Fnatic olarak görülüyor. Beş yüzden fazla maça çıkan ekibin %74’lük bir galibiyet oranı bulunmakta. Şubat ayında bu oran %89’a yükseliyor.
Fnatic her ne kadar kadro değişikliği yaşasa da katıldıkları son altı turnuvanın hepsinde finale kalmayı ve bunlardan beşini kazanmayı başardı. Fnatic’in şuan üst üste beş turnuva şampiyonluğu ve üst üste on bir maç galibiyet serisi bulunmakta. Fnatic düzenlenen üç büyük turnuvadan ikisini (Katowice 2015, Cologne 2015) peşpeşe kazanmayı başaran tek takım. Fnatic’in koçu Viktor “vuggo” Jendeby de dahil olmak üzere kadrosunda yer alan her oyuncu eski bir CS 1.6 oyuncusuydu.
Sizce Fnatic, bu sezon da şampiyonluğa ulaşır mı? Yoksa diğer takımlardan birisi bu hükümdarlığa son verir mi? Yorumlarınızı merakla bekliyoruz.